Публикация

Д-р Мартина Колева с грамота от Дигитален колеж по диабет

Д-р Мартина Колева с грамота от Дигитален колеж по диабет

Дигиталният колеж по диабет в CredoWeb е най-големият научен хъб в областта на диабета в България, който ежемесечно предоставя най-новата и актуална научна информация за профилактиката, диагностиката и лечението на заболяването.

 

Д-р Мартина Колева е един от специалистите, които участват в неговото развитие, за което получи грамота от научния борд на колежа, в лицето на акад. проф. Танкова, проф. Орбецова, проф. Каменов,  доц. Попов и доц. Бояджиева.

 

Материалът й "Дулаглутид демонстрира висока ефективност като първа инжекционна терапия, дори в сравнение с инсулин" е сред най-четените обзори  в колежа.

 

Д-р Колева е завършила Медицински университет- Варна през 2015г. След придобиване на специалност работи във Вътрешно отделение към УМБАЛ "Медика", гр. Русе. Научните й интереси са в областта на диабетологията - профилактика и ранно диагностициране на диабет и предиабет, и адекватното им лечение.

 

В интервю след връчването на грамотата тя сподели:

Дигиталният колеж по диабет ми помага да получа най-актуалната информация относно  лечението на диабета, както и неговите усложнения. Темите са написани разбираемо и включват обзор на последните проучвания. Голямо удобство е възможността да достигна до информацията в удобно за мен време. Реалните случаи от клиничната практика на колеги дават различен поглед върху съответния проблем и са много полезни както за специализанти, така и за специалисти."

 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ДИГИТАЛНИЯ КОЛЕЖ ПО ДИАБЕТ >>> ТУК>>>

Коментари