Публикация

Анестезиолози от ИСУЛ с доклади в престижна конференция за изследване и лечение на болката

Анестезиолози от ИСУЛ с доклади в престижна конференция за изследване и лечение на болката

Д-р Мая Младенова и д-р Златка Желева взеха участие в XI Национална конференция за изследване и лечение на болката с международно участие, която се проведе от 15 до 18 юни 2023 г. в Хисаря.


Д-р Младенова, която е началник на Интензивното отделение към Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, представи доклад (подготвен от колектив: д-р Младенова, д-р Илчев, д-р Димитрова, д-р Желева, доц. д-р Белитова, доц. д-р Маринов) на тема „Опиат индуцирана констипация“.

Презентацията ѝ проследи много тежък и предизвикателен от медицинска гледна точка случай

на наркозависим пациент, на когото се е наложило по спешност да претърпи коремна операция. Това от своя страна, предвид наркозависимостта, е довело до редица усложнения. Седмици наред специалисти от две клиники в болницата - КАИЛ и Клиниката по хирургия, са се борили за живота му, като в крайна сметка случаят е завършил с щастлив край.


В престижния форум взе участие и друг специалист по анестезиология и реанимация в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – д-р Златка Желева. Тя представи доклад (подготвен от колектив в състав: д-р Желева, доц. д-р Белитова, д-р Илчев, доц. д-р Маринов, д-р Младенова) на тема „Периоперативен болков контрол при аугментация (поставяне на силиконов имплант) на бюст”.

Коментари