Публикация

По случай Еньовден: обучение по билколечение за помощник-фармацевти

По случай Еньовден: обучение по билколечение за помощник-фармацевти

Днес отбелязязваме Еньовден- празникът на българските фармацевти.

 

Вярва се, че на този ден билките съдържат най-много и полезни вещества, затова билкари и лечители в ранни зори събират лековити треви, за да приготвят специални отвари.

 

Като представители на фармацевтичната общност в страната Българската асоциация на помощник-фармацевтите отбелязава Еньовден като свой професионален празник.

 

По този повод от асоциацията са подготвили тематично обучение, специално за техните членове, което е част от Дигитална академия за помощник-фармацевти в CredoWeb.

 

Урокът е на тема "Билколечение при различни състояния- ползи и рискове", а  лектор е проф. Людмил Пейчев- ръководител на Катедра по Фармакология, токсикология и фармакотерапия към МУ-Пловдив.

 

Във видео презентацията той разглежда не само приложението на билките, но и грешки при приготвянето на билкови отвари, както и дава списък със силно отровни растения, неразрешени за приготвяне на лечебни чайове в аптеките.

 

Обучението е ОНЛАЙН и носи 7 КРЕДИТНИ ТОЧКИ И СЕРТИФИКАТ от Българската асоциация на помощник-фармацевтите.

 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ОБУЧЕНИЕТО >>>ТУК>>>

 

Коментари

Здравейте, 

Темата е прекрасна и много полезна! Поздравления!
Поправете ме,ако греша, но имам спомен, че извлекът от лечебната ружа се прави на студено, т.е. със студена вода,заради слизестите вещества. А в лекцията пише,че се вари продължително време.Не се ли губи ефекта на билката така ?

CredoMedia: in focus
26 юни 2023 12:59

Здравейте! Благодарим ви за добрия отзив. Презентацията е създадена от проф. Пейчев и всичко, което е написано вътре, е по негова преценка.