Публикация

Управителят на „ЛИНА“ д-р Васил Костадинов: Отваряме врати за пациентите, за да видят работния процес в най-модерната лаборатория в България

Управителят на „ЛИНА“ д-р Васил Костадинов: Отваряме врати за пациентите, за да видят работния процес в най-модерната лаборатория в България

-Д-р Костадинов, какво бихте споделили eдна година след откриването на новата високотехнологична лаборатория „ЛИНА“ в Central park в Бургас?

 

-Това не е преместване на една структура в друга сграда. Това е качествено нова лаборатория, много различна от предишната и останалите в България. Идеята ни е тя да е не само модерна, но и устойчива на често променящите се изисквания и предизвикателства в медицината. Ние искаме лаборатория, която да се самообновява и самоусъвършенства, без да се налага това да става административно. Заложили сме възможности за информиране и въвеждане на новите постижения в лабораторната медицина като основен приоритет.

 

-Обявихте ден на отворените врати, който ще се състои на 28 юни от 11:00 ч. до 13:00 ч. Каква е целта на инициативата?

 

-Причината за ден на отворените врати е, че реално никой не е виждал лабораторията в Central park в работен режим. Истината е, че работата е максимално улеснена и не налага напрежение сред персонала. Адаптацията на колегите за тази една година изискваше доста усилия, но това са отговорни специалисти и доказани професионалисти. Благодаря им! Все още има какво да се желае, все още се учим и трупаме опит, но трудното е зад гърба ни. Сега остава да довършим започнатото.

 

-Какво означава това?

 

-Много от усилията ни бяха насочени в посока да успеем да впрегнем композицията от машини, софтуер, изкуствен интелект и тя да заработи. Предстои да направим стъпката към нашите пациенти.

 

-Всъщност цените на анализите, които предлагате, са едни от най-достъпните за пациентите. Това ли имате предвид?

 

-Не разбира се! Искаме нашите услуги да станат още по-достъпни за пациентите и ще се погрижим за тяхното удобство и комфорт. Надявам се те да усетят желаното от всеки човек отношение на хуманност и съпричастност. Що се отнася до цени и плащания, колкото и да звучи нескромно - нашата мисия е да предизвикаме всеки да отдели време и средства за здравето си и да влезе в лабораторията. Да, цените са достъпни, но желнието ни е да подскажем и какво изследване е добре да се направи. Въведохме профилактични пакетни анализи на още по-ниски цени, някои почти на себестойност, като почти 60 процента от дейността ни е свързана с превенцията на социално значимите заболявания и това е нещото, което ни радва най-много.

 

-Какво ще кажете в заключение?

 

-В заключение бих искал да уверя пациентите, че ползвайки нашите услуги те влизат в лаборатория, която е акредитирана от МЗ за абсолютно всички дейности, които извършва, и притежава сертификати за това. Ние имаме договор за сътрудничество с повечето медицински университети и колежи в България и нашите лекари обучават студенти и специализанти по медицина. Зад всеки резултат стои лекар, медицински специалист с натрупан опит и знания, който винаги е отворен за обратна връзка - консултация както с лекуващия лекар, така и със самия пациент на място в лабораторията или по телефон. Желанието ни е да сме достъпни и лоялни към всеки пациент, нещо което надявам се да оправдаваме все повече. Всичко, което сме създали до тук, е благодарение на доверието на хората като всеки, оставен от тях лев в лабораторията, сме отделили за нейното усъвършенстване, за което от сърце им благодаря!

 

 

 

Коментари