Публикация

Уебинар за перипротезните инфекции при ендопротезиране на стави събира едни от най-големите специалисти в Европа

Уебинар за перипротезните инфекции при ендопротезиране на стави събира едни от най-големите специалисти в Европа

Началникът на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф.д-р Пламен Кинов ще е сред основните лектори на уебинар, посветен на перипротезните инфекции (инфекции, настъпили при ендопротезиране на тазобедрена или коленна става), който ще се проведе днес /27.06.2023 г./ от 19:00 часа.


Организатор на събитието е European Hip Society - EHS и клубът към престижната организация в България.

Ще бъдат представени най-новите проучвания и алгоритми за диагностика и лечение

както и резултати от прилагането на иновативните техники в България. Проф. д-р Кинов ще говори за едноетапна ревизия при перипротезни инфекции.

 

проф. Пламен Кинов
проф. Пламен Кинов

 

 

Във виртуалното събитие ще се включи и един от най-изтъкнатите специалисти в Европа в областта на ортопедичните инфекции – проф. д-р Ричард Требше, ортопед и зам.-директор в най-голямата ортопедична болница в Словения – Valdotra. Той ще запознае колегите си с проблемите по диагностиката на нискостепенните инфекции в ортопедията.

 

Проф. Ричард Требше
Проф. Ричард Требше

 


Сред лекторите ще бъде и проф. д-р Неделчо Цачев от ВМА. Той ще представи резултати след двуетапна ревизия на колянна става.


Над 50 ортопеди, работещи активно в областта на ендопротезирането на тазобедрена и колянна става, са заявили до този момент интерес към събитието.

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

https://jnjmeetings.zoom.us/webinar/register/WN__TuxY0V4S-a4Fbcq_pM3DA#/registration

 

Коментари