Публикация

Двама нови зам.-министри в Министерство на здравеопазването

Двама нови зам.-министри в Министерство на здравеопазването

Д-р Бойко Пенков и доц. Михаил Околийски са новите двама заместник-министри на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Така зам.-министрите стават трима. По-рано на тази длъжност бе назначен и проф. Илко Гетов. Все още от МЗ не са обявили официално ресорите на новите зам.-министри, по всяка вероятност те ще са свързани с техните основни компетенции. 

Кой е д-р Бойко Пенков

Д-р Бойко Пенков поема длъжността за четвърти път. Преди това е заемал поста на директор на Националната здравноосигурителна каса. Работил е още като медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“.

 

Завършва медицина през 1988 г. Има придобити специалности по „Вътрешни болести“, „Белодробни болести“ и „Болничен мениджмънт“, както и дипломи по „Здравен мениджмънт“ и „Администрация в здравеопазването“.

Кой е доц. Михаил Околийски

Доц. Михаил Околийски е понат на българската общественост главно като председател на офиса на Световната здравна организация у нас. Започва работа там през 2014 г. - първо като експерт.

 

Доц. Околийски е ръководил направление „Психично здраве“ в Националния център по обществено здраве и анализи. Завършил е „Социална терапия“ в Хумболтовия университет в Берлин, Германия, където придобива и докторска степен по психотерапия. Член е на Изпълнителния комитет на Европейската мрежа за оценка на услугите за психично здраве (ENMESH).

 

Проф. Илко Гетов

 

Кой е проф. Илко Гетов

Проф. Илко Гетов е публична личност,  добре познат с високата си експертиза в областта на фармацията и не се нуждае от особено представяне. Има и богат административен опит. Бил е Председател на УС на БФС 2013-2020, Първи вицепрезидент на Pharmaceutical Group of EU – 2016 и Председател на Комисията по ОЗТ 2017-2019. От 2020 г. до момента е и член на СНМР на ЕМА.

 

Редактор Илияна Ангелова

Коментари

Към доцент Околийски-в Германия кой върши функцията на ТЕЛК?И какво прави болницата за рехабилитация, кой оценява колко ни е възстановил???!!!