Публикация

Проф. д-р Христина Групчева представи книгата си „55 причини да обичаме очите“

Проф. д-р Христина Групчева представи книгата си „55 причини да обичаме очите“

На елегантно събитие в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ чл. кор. проф. д-р Христина Групчева представи книгата си „55 причини да обичаме очите“ пред многобройна аудитория от колеги, студенти и приятели.

Книгата е забележително научнопопулярно издание, предназначено за широк кръг читатели

По оригинален и достъпен начин четивото представя всичко най-важно, което всеки човек трябва да знае, за грижата за очите. В съдържанието е използван комплексен подход по различни теми, сред които са важността на очната хигиена, протекцията и превенцията на очите, храните в полза на зрението, влиянието на околната среда и професията, стила на живот и съвременните методи за козметика и разкрасяване.

Тук може да се намери информация и за прогреса в нашето съвремие на офталмологията и на науката за зрението

Читателят може да получи отговори на актуални въпроси за наследственост, системни заболявания и прием на лекарства, полезни ли са хранителните добавки и как популярните днес методи за разкрасяване на очите могат да повлияят на очното здраве. В книгата авторът представя и изпробвани домашни решения с грижа за очите.

 

Възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ внесоха допълнителни акорди към книгата на проф. Групчева с музиката на Шопен и Рахманинов.

 

Коментари