Публикация

Кои са наградените фармацевтични компании и отличените продукти за 2023 г.

Кои са наградените фармацевтични компании и отличените продукти за 2023 г.

9 компании бяха отличени за фармацевтични продукти на 2023 г. по време на 16-ото издание на Българските фармацевтични дни, проведени от 23 до 25 юни в к.к. Боровец. Те са определени от Експертна комисия в състав: доц. Христина Лебанова - председател, и членове: маг.-фарм. Анжела Мизова, зам.-председател на на УС на БФС, маг.-фарм. Цветанка Вълчанова - член на УС на БФС, и маг.-фарм. Светослав Стоев, член на Комисията по качество на БФС.

 

Кои са отличените?

Astra Zeneca за продукта Trixeo Aerosphere

Trixeo Aerosphere е фиксирана тройна терапия за поддържащо лечение на пациенти с тежка ХОББ.

Продуктът е награден в категорията комбиниран лекарствен продукт по лекарско предписание за лечение на социално значими заболявания. 

MSD (Merck Sharp&Dohme Bulgaria) за ваксината  Gargasil 9

Gargasil 9 е ваксина, прилагана на лица на възраст от 9 до 45 г. за подпомагане на защитата срещу заболявания, причинени от някои видове човешки папиломен вирус (HPV). При момичета и жени от тази група тя осигурява защита срещу рак на маточната шийка, рак на вулвата и вагината, анален рак, някои видове рак на главата и шията, предракови лезии на шийката на матката, вулвата, вагината и ануса, генитални брадавици. 

Продуктът е отличен за иновативен лекарствен продукт по лекарско предписание.

Besta Med за продукта Avoran

Аvoran e медикамент за лечение на мигрена с или без аура.  

Продуктът грабна приза в категорията лекарствен продукт по лекарско предписание с оптимизиран ефект на фармакокинетичните си свойства.

Boiron за продукта Camilia Dento Baby

Camilia Dento Baby® е хомеопатичен лекарствен продукт, използван при смущения, свързани с поникване на зъбите при кърмачета.  Той е ефикасен при плач, раздразнителност, подути и раздразнени венци, неспокоен сън.  

Той бе отличен за най-добър хомеопатичен продукт. 

Vedra International за продукта ОМНi BiОТiC Panda

Омни-Биотик Панда подпомага съзряването на детската имунна система и повлиява развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето. Дава възможност за предпазване от атопични прояви. Предпазва бременните от запек и облекчава коликите на новородените.

Продуктът е отличен като хранителна добавка с пробиотичен ефект.

Sun Wave Pharma за продукта Stress Clean Complex

Продуктът Stress Clean Complex спомага за намаляване на умората и изтощението от физическо и психическо претоварване, като допринася за нормално функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система. Допринася за устойчивостта на организма към стрес, спомага за поддържане на физическото и психическото благополучие, стимулира умствената дейност. Подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Наградата е за хранителна добавка с адаптогенни свойства.

Omron за апаратите за домашна диагностика

Omron бе отличена за иновативните си решения за домашна диагностика - автоматични апарати за измерване на кръвно налягане над лакътя. Компанията разработва иновативни решения за контрол на кръвно от ново поколение, внедрявайки изкуствен интелект за превенция на сърдечно-съдови инциденти в помощ на лекарите и медицинските специалисти. 

Продуктът е отличен като най-добро диагностично медицинско изделие.

Queisser Pharma  за продукта Dоppel herz aktiv Капки за очи с хиалурон 0,2% 

Той представлява иновативна система от хиалуронова киселина, дестилати от лайка, алое вера, шипка и черна боровинка за дълготрайна хидратация на очите. Без консерванти. Подходящ е за честа употреба, както и при употреба на контактни лещи. 

Наградата е в категорията медицинско изделие за офталмологична употреба.

Estederm за продукта Age Proteom

Това е иновативен серум, който подсилва способността на кожата да се регенерира и удължава младостта на клетките. Базиран е на световно научно откритие от NAOS - молекулата на дълголетието. Серумът е резултат от биотехнология, извлечение от квази безсмъртен микроорганизъм и със съдържание на шаперонови молекули, които дълготрайно запазват и укрепват протеома на кожата.

Отличен е като най-добър козметичен продукт.

Коментари