Публикация

Безплатни прегледи при кардиолог в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Безплатни прегледи при кардиолог в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Безплатни профилактични кардиологични прегледи ще се извършват в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ от днес до 21 юли (петък) включително.

Консултациите ще се осъществяват всеки ден от 08:30 до 12:30 часа в дежурния кабинет на Медицински център „Св. Екатерина“

след предварително записване на тел. 02/ 9159 586; 02/ 9159 585. Не е необходимо пациентите да носят направление от личен лекар, уточняват от лечебното заведение.


Безплатната профилактика ще включва преглед от лекар, измерване на артериалното налягане и ЕКГ.

При екстремално високите температури се обострят сърдечносъдовите заболявания

и пациентите най-често се оплакват от ритъмни нарушения. В горещите месеци лекарите отчитат най-много пристъпи на ускорен пулс или аритмични удари на сърцето, а дори има случаи на пълно излизане от ритъм. Обезводняването на организма чрез по-обилното изпотяване може да доведе до сгъстяване на кръвта и до образуване на тромби в съдовете и съответно до ръст на инфарктите и инсултите.

 

В горещото време към рисковите групи спадат хората, страдащи от артериална хипертония, пациенти, диагностицирани с исхемична болест на сърцето, хронични белодробни заболявания, захарен диабет, както и такива, които са преживели инсулт.

 

Коментари