Публикация

ВМА – „ковачница” на кадри

ВМА – „ковачница” на кадри

В над 130-годишната си история ВМА се утвърди като символ на доверие, престиж и професионализъм, като „ковачница” на кадри.


Развитието и обучението на нашите специалисти е приоритетно, заедно с осигуряването на перфектни условия и за работещите във военните болници, и за пациентите. Много „млади надежди” в медицината „прохождат” именно при нас, избирайки за свои учители нашите професионалисти с голям практически опит.
Затова, неслучайно ученици, обучаващи се по специалност „Изпълнител на термални процедури” при 78 СУ „Христо Смирненски” - Банкя, избраха за база на своята първа практика именно Болницата за продължително лечение и рехабилитация в курортния град.

Четири момичета правят първите си стъпки в професията именно в най-стария военен санаториум в България

който само преди дни отбеляза 110 години от създаването си.

 

Практиката на учениците може да отвори нови хоризонти за професионално им развитие и към други сродни професии, от които нашето общество изпитва голяма нужда, коментира кметът на Банкя, който заедно с директорa на училището се срещнаха с ученичките и ръководството на болницата.

Виждаме голяма мотивация в тях, с интерес се включват в процеса на работа. Вписват се много добре в екипа. Тук те могат да усвоят много професионални умения, но и да научат много за отношенията и комуникацията с пациента, заяви от своя страна д-р Георги Давидов, управител на БПЛР - Банкя.

Преподавателят Иван Петков и главната сестра Верка Шомева, която нарече момичетата „цветята” на лечебното заведение, също мотивираха ученичките да продължат по избрания път.

Коментари