Публикация

Почина д-р Методи Янков 

Почина д-р Методи Янков 

Българският лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел д-р Методи Янков – член на Управителния съвет на Национално сдружение на частните болници, управител на МБАЛ „Сердика“.

 

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега и приятел.

Напусна ни изключителен лекар и деец. Човек с широка душа и сърце

Радетел за развитието и пълноценността на частната инициатива в здравеопазването.

 

Д-р Методи Янков завършва Медицинска академия през 1979 г. Има три специалности. През 1984 г. придобива специалност по акушерство и гинекология. Има придобити специалности още по социална медицина и икономика на здравеопазването, съответно през 1990 и 1992 г., както и две магистратури – по социални дейности и обществено здравеопазване и по здравен мениджмънт.

 

Започва работа като хирург в Районна болница – гр. Бобов дол, след което е работил осем години като акушер-гинеколог в Районна болница – гр. Дупница. От 1993 г. е бил изпълнителен директор на Първа акушеро-гинекологична болница „Света София“.

 

Изпълнявал е ръководни длъжности в Министерството на здравеопазването, бил е изпълнителен директор на Столичния медицински холдинг. Той е първият директор на Столичната здравноосигурителна каса.

На 22 юли 2010 г. открива МБАЛ „Сердика“, чийто управител е до последно

Опелото ще се отслужи в петък – 21 юли 2023 г. – от 10:00 часа в църквата на Православния гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в Бояна на ул. „Бояна парк“ №4.

 

Светла му памет!

 

Коментари

Невероятен лекар и човек. Дълбок поклон!

Сбогом приятелю. Дълбок поклон.

Почивай в мир! Дълбок поклон!

Поклон!