Публикация

Медицински комплекс “Доверие” бе отличен за иновативна компания в деветото издание на националния конкурс Годишните награди на b2bmedia

Медицински комплекс “Доверие” бе отличен за иновативна компания в деветото издание на националния конкурс Годишните награди на b2bmedia

Призът се присъжда на отделението по урология за устойчивото развитие на роботизирана урологична хирургия в България.

 

На тържествена церемония по връчването на Годишните награди на b2bmedia отделението по урология на Медицински Комплекс “Доверие” получи награда за иновативна компания. Отличието бе връчено на д-р Явор Семерджиев, началник на отделението по урология. „В болница "Доверие" започнахме програмата по роботизирана урология преди 10 години, като тогава не беше имало финансиране от държавата, а пациентите трябваше да плащат 100% от лечението си. Но въпреки това успяхме да въведем успешно метода и да спасим множество животи.“ – сподели той.

 

В Годишните награди на b2b Media 2023 компании, проекти и личности се конкурираха в над 30 различни категории със своите иновативни кампании и каузи. Динамичните времена за бизнеса сякаш мотивираха още повече професионалистите в отделните сектори да покажат изобретателност и да вземат смели решения за бъдещето. Бяха показани редица успешни проекти в отговор на различните кризи, с които бизнесът и обществото се срещнаха през последните години. Утвърденото жури от професионалисти в различни сфери даде своите оценки за подадените кандидатури.

 

Сред отличените са и водещи компании в бизнеса България като Пощенска банка, Инвестбанк АД, Девин ЕАД, Schneider Electric България, Kaufland България, Девня Цимент АД и др.

 

10г. роботизирана урологична хирургия в България

 

През 2023г. се навършват навършват 10 години от първата роботизирана операция на рак на простатата у нас. Докато преди няколко години лечението на рака на простатата беше свързано с дълги и болезнени хирургически процедури, сега благодарение на роботизираната хирургия, пациентите могат да получат по-малко инвазивно и по-бързо лечение. Най-новите технологии, като роботизираната хирургическа система "Да Винчи", позволяват на лекарите да извършват прецизни и безопасни операции, като по този начин намаляват рисковете от усложнения и подобряват резултатите от лечението.

 

Но роботизираната хирургия не е само по-бърза и по-малко болезнена. Тя също така може да бъде по-точна и ефективна от традиционната хирургия. Роботът "Да Винчи" има чувствителни ръце, които могат да извършват прецизни движения и да осигурят по-добра видимост на операционното поле. Като резултат, хирургът може да извършва сложни процедури с по-малко рискове за пациента.

 

Възстановяването на пациентите е по-бързо, а това намалява разходите за болнично лечение и продължителността на престоя. Също така, поради по-малко усложнения и по-добра точност, роботизираната хирургия може да намали необходимостта от допълнителни процедури или лечение.

 

Роботизираната урология, която се изпълнява с робота "Да Винчи", е иновативен метод за лечение на рак на простатата, който предоставя на пациентите множество предимства. От изключителна важност е да се започне с правилното въведение на метода, тъй като той е нов и изисква обучение на персонала и финансови инвестиции.

 

„В болница "Доверие" започнахме програмата по роботизирана урология преди 10 години, като тогава не беше имало финансиране от държавата, а пациентите трябваше да плащат 100% от лечението си. Но въпреки това успяхме да въведем успешно метода и да спасим множество животи.“ – споделя д-р Явор Семерджиев, началник на отделението по урология в Медицински комплекс „Доверие“.

 

Роботизираната хирургия е един от най-напредналите методи в медицината и предоставя на лекарите възможност за по-прецизна и по-безопасна работа. Това е особено важно при операциите на рак на простатата, които са едни от най-сложните и изискващи голяма прецизност и внимание. Роботът "Да Винчи" позволява на хирурга да извършва движения с невероятна точност и да има увеличена видимост на операционното поле, което допринася за успешното изпълнение на операцията.

Коментари