Публикация

БПЛР - Банкя разширява физиотерапията с нова апаратура

БПЛР - Банкя разширява физиотерапията с нова апаратура

Отлично подготвените специалисти с богат опит и добрите условия за лечение и рехабилитация са предимствата, които открояват военната Болница за продължително лечение и рехабилитация (БПЛР) в Банкя пред останалите подобни структури.


Тя е наследник на създадения преди 110 години първи военен санаториум в България.


Юбилеят бе отбелязан с награждаване на служители на лечебното заведение от името на министъра на отбраната и от началника на Военномедицинска академия (ВМА).

БПЛР – Банкя се развива в унисон с философията и заветът на създателите на ВМА

за непрестанен стремеж към усъвършенстване.

Радваме се, че успяхме и тази година да развием своята дейност. Обновихме значителна част от необходимата апаратура за провеждане на назначаваните процедури, в съответствие с медицинския стандарт за физикална и рехабилитационна медицина: магнитна кушетка, комбинирани апарати за електро, ултразвуково и магнитолечение, уреди и апарати за лечебна гимнастика и други, посочи в приветствието си по повод празника д-р Георги Давидов, управител на БПЛР – Банкя.

Този санаториум трябва да бъде жив, преминал е през толкова изпитания

Искрено възхищение към всички служители, които през годините са допринесли за тази история. С особено вълнение в последната година разписах няколко благодарствени грамоти за наши колеги – по над 40 години служба само тук. Какво значи това? Означава, че вие сте едно голямо семейство, което се държи един за друг и не се предава, продължавайте да бъдете единни, заяви в своето приветствие началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.


„За мен е изключителна чест, че район „Банкя” може да си партнира с Вас и Вашите колеги, които така отговорно обучават учениците от общинското 78. СУ „Христо Смирненски”, започнали практиката си по специалността в лечебното заведение, чиято 110-а годишнина честваме. Спокоен съм, че младостта на Банкя е в ръцете на добри професионалисти, които ще дадат самочувствие на младите хора, че могат да бъдат част от една професионална общност, на която се крепи славата на Банкя като национален и международен курорт”, се посочва в поздравителния адрес, изпратен от кмета на Банкя Рангел Марков.

На събитието присъстваха представители на всички военни болници в страната

генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, главният архитект на Банкя Милена Будинова и други гости.

Коментари