Публикация

Безплатни ревматологични прегледи в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна

Безплатни ревматологични прегледи в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна

Безплатни ревматологични прегледи ще се проведат през периода 7 - 11 август в Клиниката по ревматология на ет. 7, каб. 707 в основната сграда на УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване

на тел. 052 978 823 всеки делничен ден от 09:00 до 16:00 часа.


Ревматичните заболявания представляват важна група от хронични медицински състояния, които засягат както двигателния апарат, така и важни органи и системи и често са обвързани със значителни физически и социални последици за пациентите.
Отличителната им черта е разнообразна гама от симптоми, които понякога могат да съвпадат със симптомите на други заболявания, което поражда необходимостта от компетентна и прецизна диагностика. Изключително важно е да се обръща внимание на ключовите характеристики на ревматичните заболявания, както и на техните специфични клинични проявления.

 

Лекари в УМБАЛ "Св. Марина"

 

Пациентите трябва да бъдат наясно, че

специализираният съвет от ревматолог е от съществено значение

при оценката на техния здравословен статус и правилно определяне на подходяща терапия. Изключителната компетентност и обучение на ревматолога го правят способен да открие дори най-слабо изразените ревматични състояния, което е от решаващо значение за оптималното управление на болестта и подобряване на качеството на живот на пациента.

Не забравяйте, здравето е най-ценното богатство

и затова ние сме тук, за да Ви помогнем да се възползвате от най-доброто медицинско обслужване. При нас ще получите професионалния съвет на нашите изтъкнати ревматолози и ще се уверите в отличната ни грижа за Вашето здраве.


Клиниката по ревматология е специализирана във възпалителни, дегенеративни, метаболитни и автоимунни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит, реактивни артрити, периферна остеоартроза и спондилиартроза, подагра, системен лупус еритематодес, прогресивна склероза, полимиозит, васкулити, припокриващи синдроми и други.


Възможностите на медицинските специалисти в Клиниката по ревматология да организират диагностичния и лечебен процес са уникални за Североизточна България.


Инициативата на лечебното заведение има за цел да привлече вниманието на хората към профилактиката, ранното откриване и навременното лечение на ревматологичните заболявания.

Коментари