Публикация

Безплатни прегледи за заболявания на щитовидната жлеза в Пловдив

Безплатни прегледи за заболявания на щитовидната жлеза в Пловдив

Безплатни прегледи за заболявания на щитовидната жлеза организират от пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”. Желаещите могат да заповядат в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на бул. „Васил Априлов” 15А.

Прегледите ще се проведат този петък, 11 август

от 9:00 до 14:00 часа в сградата на 2 ет. без предварително записан час, уточняват от лечебното заведение.

 

„Заболяванията на щитовидната жлеза са масово разпространени в зряла възраст, често протичат безсимптомно или с неспецифични оплаквания, което налага извършване на целенасочени изследвания от специалист-ендокринолог. Ранното и навременно откриване на патологични процеси в щитовидната жлеза води до успешното им лечение”, казва началникът на клиниката проф. д-р Мария Орбецова.

В клиниката се извършва диагностика, лечение, проследяване и профилактика на ендокринните заболявания

и спешна хоспитализация на пациенти за цяла Южна България.


Провеждат се клинични изпитвания на медикаменти, извършва се диагностично-лечебна, консултативна, обучителна и научна дейност по проблеми, касаещи захарен диабет, метаболитен синдром, затлъстяване и инсулинова резистентност, заболявания на щитовидната жлеза, включително тиреоиден карцином, заболявания на паращитовидните жлези и калциево-фосфорния метаболизъм, гонадни и репродуктивни нарушения, заболявания на хипофизата и надбъбречните жлези, ендокринни хипертонии и др.

Коментари