Публикация

„Софиямед“ с последно поколение ехографска система за диагностика на урологични заболявания

„Софиямед“ с последно поколение ехографска система за диагностика на урологични заболявания

В УМБАЛ „Софиямед“ функционира последно поколение ехографска система за ултразвуковата диагностика и провеждане на инвазивни процедури в областта на урологичните заболявания. Тя се използва от специалистите по урология и е най-новият и премиум клас апарат на една от водещите фирми за медицинско оборудване в света - Mindray Medical Inc..


„Новата апаратура ни дава изключително много възможности за провеждане на диагностични манипулации чрез достъп през тазовото дъно, за разлика от стандартните ехографски системи. Това значително намалява риска от усложнения например от инфекции.

 

Системата предлага контрол на достъпа, удобство и бързина за специалиста

 

при изпълнение на диагностичните и инвазивни процедури под ехографски контрол, благодарение на множеството „екстри“, с които разполага“, коментира проф. д-р Калоян Давидов, д.м., началник на Клиниката по урология в лечебното заведение.


Последното поколение апаратура Resona R9 специалистите от „Софиямед“ използват при инвазивната диагностика на редица заболявания в областта на урологията и провеждането на биопсия при бъбречни тумори, процедури по дренаж на горни пикочни пътища (хидронефроза), fusion биопсия за наличие на рак на простатата – модерен и надежден метод на диагностика, при който благодарение на специален софтуер, апаратът съчетава получените образи от ехографско и ЯМР изследване и дава на специалистите най-точни данни за локализацията на туморния процес.

Ехографската система Resona R9 е базирана на ZST+ технологията

За разлика от конвенционалните методи за получаване на ехографски образ ZST+ е базирана на добиване на образ чрез едновременно сканиране на няколко големи зони от сканирания обект. Това подобрява качеството на изображението и ускорява времето за получаване на образ с над 10 пъти. Апаратът предлага редица ползи, които помагат значително на специалистите в болницата да гарантират изключително надеждна и прецизна диагностика на пациентите.
Resona R9 разполага с iFusion (Фюжън) софтуер с Fusion RESP - иновативната и ексклузивна технология за компенсация на смущенията в изследването, причинени от дишането на пациента.

Коментари