Публикация

„Софиямед“ разкрива Център по колопроктология

„Софиямед“ разкрива Център по колопроктология

Специализиран Център по колопроктология за съвременна диагностика на различни заболявания на дебелото черво и ректума, както и приложение на ефективни методи за тяхното съвременно лечение и профилактика вече функционира в медицински комплекс „Софиямед“.

Той разполага с висококвалифициран екип от медицински специалисти

с дългогодишна експертиза в областта на диагностиката и съвременните методи на лечение на аноректалните заболявания.


В центърa функционира иновативната за България платформа THD ProctoStation, произведена през 2023 г., която позволява извършването на множество аноректални прегледи и електрохирургични процедури, благодарение на специален софтуер и модули. Системата дава възможност за провеждането на трансанален и ендоанален ултразвук, аноректална манометрия, аноскопия с висока разделителна способност, за диагностика на аноректални злокачествени и доброкачествени заболявания като аноректален рак, перианална и анална фистули, анални фисури, анални брадавици, хемороиди, перианален абсцес. Системата е на фирма „ИП Медикал“ - ексклузивен представител на THD S.p.A. – Италиански производител, специализиран в разработването и производството на комплексни решения за профилактика, диагностика и лечение на заболяванията срещани в пери-аналната област.


„УМБАЛ „Софиямед“ винаги е предлагала на своите пациенти правилните, точни и най-съвременни методи за диагностиката и лечението на техните здравословни проблеми и заболявания. За първи път в България, именно в медицински комплекс „Софиямед“, се предлага медицинска апаратура от най-ново поколение, предназначена за диагностика и лечение на аналната област. Системата THD ProctoStation съчетава уникалната възможност за цялостно визуално и ехографско обследване на аноректалната област, както и точно диагностициране на проблем, свързани с акта на дефекация (запек или инконтиненция) чрез манометрия. Специалният софтуер и различните налични модули, събрани в платформата „All in One” (всичко в едно), позволяват извършването и записването едномоментно при един амбулаторен (без прием в болница) аноректален преглед на различни отклонения и заболявания в областта, а също така и провеждане на електрохирургичнa процедура“, коментира д-р Бисер Петров, ръководител на Центъра, дългогодишен колопроктолог, хирург и началник на Операционния блок в УМБАЛ „Софиямед“.


Специалистът обяснява, че посредством опита на екипа му и съвременната апаратура, с която разполага Центъра,

на пациентите се предлага едновременно провеждане на пълната гама изследвания за диагностика на аноректални проблеми

Те се извършват в амбулаторни условия (не се налага прием в болница ), при определена последователност без загуба на време за местене в различни помещения, или смяна на апаратура. Това създава комфорт както за пациента, така и за специалистите.


Екипът на Центъра по колопроктология е съставен от д-р Петров, д-р Гюнер Хаджиев и д-р Николай Спасов. Д-р Петров преглежда пациенти в ДКЦ „Софиямед“ – БЛОК1 (бул. „Г.М.Димитров“ 16), а д-р Хаджиев в ДКЦ „Софиямед“ – Люлин (ж.к. Люлин 7, бул. „Джавахарлал Неру“ 23). След насочване от тях пациентите могат да се обърнат към д-р Николай Спасов.


Час за преглед може да се запише на тел. 02 465 00 00 / 0895 555 444 (ДКЦ „Софиямед“-БЛОК1), 02 465 00 03 (ДКЦ „Софиямед“ – Люлин), както и през системата на Superdoc.bg

Коментари