Публикация

Доц. Силвия Терезова оглави Националния съвет по цени и реимбурсиране

Доц. Силвия Терезова оглави Националния съвет по цени и реимбурсиране

Министерският съвет прие решение за промени в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти (НСЦРЛП). За председател на съвета се определя доц. Силвия Терезова, съобщиха от кабинета.


Доц. Терезова завършва висшето си образование през 1986 г. като магистър в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Икономика на търговията“.


От 1986 до април 1991 г. работи в Комитета по цените към Министерския съвет. От 1991 г. досега е редовен преподавател в катедра „Икономика на търговията“ на УНСС. От 2005 г. е доктор по икономика, а 2010 г. придобива научна степен „доцент“ по научна специалност „Икономика и управление (Планиране и анализ на търговската дейност)“. От 2013 г. до настоящия момент е член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. От 2020 г. до настоящия момент доц. Терезова е декан на факултета по „Икономика на инфраструктурата“, УНСС, а от 2021 г. до настоящия момент е ръководител катедра ,,Икономика на търговията“, УНСС.
Има научни интереси в областта на бизнес планирането, анализ на търговската дейност, финансовия анализ, управление на търговския асортимент, приложение на математическите методи в търговията и ценообразуването на лекарствените продукти.

За член на НСЦРЛП е избран доц. Любомир Бакаливанов

Доц. Бакаливанов завършва висшето си образование в Медицински университет - София през 1999 г., където придобива магистърска степен по медицина. През 2007 г. придобива медицинската специалност „Анестезиология и интензивно лечение“. През 2000 г. започва работа като лекар в отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Национална кардиологична болница“ ЕАД, където работи и до момента. От 2009 г. е началник на Клиниката по сърдечносъдова анестезия и интензивно лечение на болницата.


Два пъти е бил заместник-министър на здравеопазването. Има специализации в университетите в Мюнхен и Хайделберг, както и следдипломни курсове за продължително медицинско обучение от Европейското дружество по интензивно лечение (ESICM). Притежава различни сертификати, придобити от български и чуждестранни висши медицински училища.

Снимка: УНСС

Коментари

Да пожелаем на новия Нац. съвет по цение е реимбурсиране ползотворна и плодотворна дейност в интерес на българските пациенти.