Публикация

„ЛИНА” предлага пълни профилактични изследвания на намалени цени

„ЛИНА” предлага пълни профилактични изследвания на намалени цени

Колко енергия имаме, как се чувстваме и как изглеждаме? Отговорът на тези въпроси се крие в нашето здраве. В днешно време е възможно дори с малки, но навременни грижи и внимание да поддържаме добро физическо състояние. Затова помага и лаборатория “ЛИНА” със своите месечни профилактични кампании с различни изследвания на намалени цени. Независимо дали сте в търсене на анализи за сърдечносъдов риск, витамини, щитовидни хормони, полови хормони или други, „ЛИНА“ предоставя богат избор на опции.

 

Кампаниите са достъпни бързо и лесно за всички пациенти, посетили самостоятелните лаборатории и манипулационни на “ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За тях не е необходимо направление от лекар или предварително записване на час. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лв.

 

Избирайки „ЛИНА“, Вие се доверявате на най-авторитетната лаборатория в България, която използва най-модерното оборудване и консумативи без компромис с качеството. Високоспециализираните апарати на „ЛИНА“ работят само с най-висок клас реактиви, а вътрешният и външният национален контрол гарантират прецизност. „ЛИНА“ вероятно е и единствената лаборатория, която прави Дни на отворените врати, на които отговаря на въпроси и демонстрира работен процес, който е еталон за качество.

 

А за да бъдат максимално точни резултатите Ви, в следващите редове ще научите как да се подготвите преди да посетите лабораторията.

 

Актуални профилактични кампании септември – октомври 2023

 

Пълно изследване на кръв на намалена цена от 46.30 лв. на 32.00 лв.

 

Перфектно начало на всяка профилактика, заради големия брой анализи - пълна кръвна картина с 16 показателя, както и още: урея; креатинин; общ белтък; албумин; холестерол; HDL-холестерол; LDL-холестерол; VLDL-холестерол; триглицериди; АсАТ; АлАТ; АФ; ГГТ; калций и фосфор. Тези анализи дават обща картина за здравословното ни състояние и е препоръчително да се правят поне веднъж в година. Добре е изследванията да се извършват сутрин на гладно.

 

Скрит сърдечносъдов риск: липопротеин (a) и високочувствителен CRP на намалена цена от 37.00 лв. на 27.00 лв.

 

Lipoprotein (a) е изследване, което е достатъчно да се направи веднъж в живота и разкрива често неподозиран риск от инфаркт или инсулт, дължащ се на високи концентрации на тази силно атерогенна липидна частица, които са генетично детерминирани. Високочувствителният C-реактивен протеин е добре познат маркер за оценка на риска от развитие на ССЗ и инсулт в резултат на атеросклеротични изменения. За изследванията може да бъде взета кръвна проба по всяко време на деня. Изследването на високочувствителния CRP е желателно да става след пълно възстановяване след прекарани възпалителни заболявания.

 

Витамини по избор от: Витамин D на намалена цена от 25.00 лв. на 19.00 лв.; Витамин B12 на намалена цена от 20.00 лв. на 16.00 лв.; Фолиева киселина на намалена цена от 20.00 лв. на 16.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

 

Тези изследвания са ориентир  дали в действителност се нуждаем от хранителни добавки със съдържание на тези витамини.

 

Витамин D помага за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране нивата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за нормалното кръвотворене и също има влияние върху функционирането на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по различни причини. Фолиевата киселина е важна за образуването на еритроцитите и има своето значение по време на бременността. Тя е важна и за много хора, страдащи от анемия, диабет или други заболявания.

Изследванията се правят сутрин на гладно. Добре е поне 20 дни преди теста да не са приемани   медикаменти или хранителни добавки, съдържащи Витамин В12 и Фолиева киселина.

 

Щитовидни хормони по избор от: FT3; FT4 и TSH  всеки на намалена индивидуална цена от 12.00 лв. на 7.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

 

FT3, FT4 и TSH са основните хормони, отговорни за регулиране функцията на щитовидната жлеза. Изследването им е препоръчително както при пациенти с различни заболявания на щитовидната жлеза, така и профилактично два пъти в годината. Всички състояния, включващи промяна в теглото, чувство на умора, косопад или рязка промяна в настроението,  са сигнал да се проверят нивата на тези хормони. Препоръчително е изследванията да се правят сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

 

Полов хормон по избор от: LH; FSH; Progesterone; Testosterone; Estradiol и Prolactin  всеки на намалена индивидуална цена от 14.00 лв. на 11.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

 

Тези анализи са подходящи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за инвитро процедура или планиране на бременност. Част от хормоните се изследват в точно определен ден от месечния цикъл при жените. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

 

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

Микроелементи съкратен – профил: мед (Cu ), цинк (Zn), селен (Se) на намалена обща цена от 84.00 лв. на 68.00 лв.

 

Тези микроелементи участват в редица важни биохимични процеси в организма като поддържането на клетъчната мембрана, възпроизвеждането на ДНК и РНК, както и в унищожаването на вредните свободни радикали. Ефективното им отстраняване намалява риска от рак и забавя процесите на стареене. Медта, цинкът и селенът са от съществено значение и за репродуктивните функции на мъжа и жената и правилното функциониране на щитовидната жлеза. От друга страна, прекомерният им прием  води до прояви на токсичност, затова финият им баланс е от съществено значение за здравето.

 

 

Изследването е подходящо за всички, които са решили да посегнат към хранителни добавки, съдържащи: мед, цинк и селен.

                                                                                                 

Наличието на: кожни раздразнения, проблеми с теглото, косопад,  спазването на  различни хранителни режими, нарушени когнитивни функции  (внимание, памет), мускулна слабост, повишена уморяемост, анемии, често боледуване и други неспецифични симптоми и състояния също са основание да проверим  нивата си на тези микроелементи.

 

Желателно е да не се пуши преди пробовземането, а приемът на хранителни добавки,  които съдържат тези микроелементи, да бъде преустановен няколко дни по-рано.

 

Патогенни бактерии и вируси: МБИ - носен секрет и коронавирус антиген (COVID-19 Ag) на намалена обща цена от 26.80 лв. на 18.00 лв.

 

Защо е добре тези изследвания да се правят заедно при симптоми?

 

Микробиологичното изследване търси в носния секрет причинители на инфекции на горните дихателни пътища. В случай, че се открият болестотворни бактерии, се изготвя антибиограма за определяне на подходящия вид антибиотик, който ги повлиява. Резултатът от нея е готов на 48-я час от даване на пробата.

 

Бързият тест за COVID-19 установява наличието на вирусен антиген, a резултатът се изразява като положителен или отрицателен. 

 

Установяването само на нормална микробна флора в носния секрет е начин за избягване на ненужна употреба на антибиотици и ограничаване на бактериалната резистентност. Положителeн резултат за COVID-19 също изключва употребата на антибиотици, тъй като те не повлияват вирусните причинители. Благодарение на резултатите от двата теста,  лекуващият лекар може да изпише най-правилното и щадящо лечение.

 

Проби и за двете изследвания се вземат от горните дихателни пътища.

 

Chlamydia Trachomatis DNA на намалена цена от 35.00 лв. на 28.00 лв.

 

Профилактичното изследване за хламидия е единственият сигурен начин инфекцията да се открие навреме. Предимството на Real time PCR методът е, че позволява детекция на Хламидия трахоматис (Chlamydia Trachomatis) в голямо разнообразие от биологични проби:

 

За жените - цервикален секрет или урина,

За мъже - уретрален секрет, урина, еякулат, натривка от гланса.

 

Резултатите са готови до 3 работни дни.

 

Повече за този вид инфекция

 

Бактериалните инфекции, причинени от Хламидия трахоматис, са сред най-честите полово предавани заболявания. Широкото разпространение и усложненията, които причинява хламидията, определя нуждата от нейното своевременно диагностициране и лечение.

 

Хламидийната инфекция е известна като тиха болест, защото много от засегнатите нямат симптоми. При наличие на такива, те се появяват 4 до 20 дни след контакта. Най-често включват: вагинално/ уретрално течение, парене при уриниране, болка или кървене. Ако не се лекува, хламидийната инфекция може да доведе до сериозни репродуктивни или други здравословни проблеми, като стерилитет, извънматочна бременност, възпаление на простатата и др.

 

DNA Хламидия, Микоплазма, Найсерия, Трихомони на намалена цена от 80.00 лв. на 65.00 лв.

 

Генетичен тест, който чрез PCR метод открива  четири полово предавани инфекции- Chlamydia Trachomatis, Neisseria gonorrheae, Mycoplasma genitalium и Trichomonas vaginalis. Тези инфекции засягат двата пола и възрастовата граница е предимно между 18 и 45 години. Голяма част от случаите са безсимптомни. Това често води до сериозни усложнения при мъжете и жените. Изследването се препоръчва за лица с болестни прояви, при честа смяна на партньорите, на хора с репродуктивни проблеми и при планиране на бременност.

 

Материал за изследване

 

За жени - цервикален секрет или първа сутрешна урина.

За мъже - уретрален секрет, първа сутрешна урина, еякулат, простатен секрет.

 

Резултатите от изследването излизат до 3 работни дни.

 

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат във всеки от самостоятелните ѝ филиали в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лв.

 

 

 

 

Коментари