Публикация

Първи уроци във ВМА за новите курсанти

Първи уроци във ВМА за новите курсанти

Новоприетите курсанти по специалност „Военен лекар” получиха своите първи уроци от едни от най-големите имена в родната медицина.

За първи път те прекрачиха прага на Военномедицинска академия (ВМА) на 1 септември

когато бе отбелязана 145-ата годишнина от създаването на Военномедицинската служба в България.


На всички випуски преди вас съм казвал, че ние ще ви предоставим уникални възможности, но всичко е във вашите ръце. Мечтайте, осъществявайте идеите си навреме и който е най-подготвен – най-добре ще успее в работата си. Поздравявам ви за избора, който сте направили и за предизвикателството, което поемате, защото вие ще бъдете подложени на двоен натиск – от една страна, военната наука, от друга – медицинската. Ще се повторя, но няма как да не го кажа – вие сте специални. Много малко ваши връстници биха се заклели пред знамето да служат на Родината. Благодаря ви, заяви началникът на ВМА.

Бъдещите лекари под пагон имаха възможност да посетят част от водещите клиники

не само на ниво ВМА, но и в национален мащаб, влязоха в операционните зали, наблюдаваха демонстрация от други курсанти във Военномедицинския симулационен тренировъчен център, където също ще преминат обучение.
По време на срещата си с началника на ВМА той сподели своя опит от военните мисии зад граница, в които е участвал, и уроците, с които се е завърнал на родна земя.

Коментари