Публикация

Научен симпозиум на тема „Камерни тахиаритмии и внезапна сърдечна смърт“ в Боровец

Научен симпозиум на тема „Камерни тахиаритмии и внезапна сърдечна смърт“ в Боровец

Научен симпозиум, посветен на камерните тахиаритмии и внезапната сърдечна смърт, събира утвърдени специалисти, кардиолози, специализанти и студенти по медицина на 15 и 16 септември 2023 г. в Боровец, съобщиха от Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ).

Събитието е без регистрационна такса за специализанти по кардиология и студенти

Форумът ще бъде открит на 15 септември от доц. Васил Трайков, председател на ДКБ, и д-р Красимир Джинсов, председател на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България. В първия ден на симпозиума ще бъдат представени новостите в ръководните правила за работа, както и други интересни теми от областта на камерните аритмии.

Програмата на форума предвижда много презентации и дискусии, фокусирани върху актуални теми

от диагностиката и лечението на камерните тахиаритмии като например рисковата стратификация на пациентите на базата на резултати от образни и генетични изследвания. Включена е и сесия, посветена на превенцията на внезапната сърдечна смърт. В програмата е предвидено и излъчване на живо на катетърна аблация при камерна тахиаритмия на 16 септември.

 

Научен симпозиум за кардиолози


Сред лекторите ще бъдат водещи чуждестранни специалисти

като проф. Avi Sabbag от Израел, проф. Борислав Динов от Германия, проф. Laszlo Saghy от Унгария, проф. Šime Manola от Хърватия, проф. Томас Денеке и проф. Николаос Дагрес от Германия и проф. Йозеф Кауцнер от Чехия.


С програмата може да се запознаете тук.

Коментари