Публикация

Бъдете внимателни на пътя и пазете живота!

Бъдете внимателни на пътя и пазете живота!

Това апелира в навечерието на 1-вия учебен ден екипът на медицински комплекс „Софиямед“ и Съветът по безопасност на движението на децата в София към Столичната община.


Тази година лечебното заведение си партнира със Столичната община в акцията „Пазим живота!“, част от кампанията на медицински комплекс „Софиямед“ – „Бъдете здрави!“ за безплатни прегледи за деца и ученици по случай старта на учебната година.


Като част от общите ни усилия,

всяко дете, преминало през безплатен профилактичен преглед, ще получи специален светлоотразителен знак

под формата на мече като подарък от „Софиямед“, както и информационни брошури за безопасно движение на пътя, осигурени от Съвета към Столичната община. Така се надяваме, че заедно ще спомогнем за повишаване информираността на децата и родителите, част от които са и шофьори, за тяхната безопасност при движение в столицата.


„95% от загиналите и тежко ранени деца при пътни инциденти са по вина на шофьорите и само 3% по вина на децата“, това изтъкна Симеон Симов, секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в София към Столичната община и призова шофьорите да бъдат толерантни и да знаят, че равноправни участници в пътното движение са и децата!

И припомня:

  • Когато пресичат, децата винаги трябва първо да се огледат, дори да са на пешеходна пътека, и чак тогава да преминат!
  • Особено през тъмната част на деня децата да носят светли дрехи, светлоотразителни елементи на чанти, дрехи, маратонки, за да се отличават на пътя!
  • Децата да не пътуват на предна седалка. Това е пренебрежително отношение към безопасността от страна на родителите!
  • Нека спрем да виждаме шофьори след употреба на алкохол и наркотични средства!

„Столична община изгражда непрекъснато пешеходни пътеки с елементи за намаляване на скоростта.

Но само с общи усилия можем да спрем войната по пътищата!

Прави чест на лечебно заведение като „Софиямед“, че обръща внимание на тази важна, актуална и толкова болезнена тема. Благодарим за партньорството!“, каза още г-н Симов.


И ние благодарим на Столичната община и Съвета по безопасност на движението на децата в София за усилията им по опазване на живота на децата на пътя!

Пазим Живота!

Коментари