Публикация

Министър Хинков откри нов корпус в МУ - Пловдив

Министър Хинков откри нов корпус в МУ - Пловдив

Министър Хинко Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус в Медицинския университет в Пловдив. Комплексът съчетава всичко необходимо за работата и обучението на близо 1200 души в едно от най-натоварените медицински направления, каквото е общественото здраве. На официалната церемония присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

„Горчивият ни опит от последните години свидетелства колко важно е здравната система да разполага както с отлично подготвен кадрови ресурс в тази област, така и с подходяща инфраструктура, в отговор на предизвикателствата в сектора“, каза министърът.

Проф.  Хинков изрази увереност, че  изграждането на нов и иновативен комплекс, изграден изцяло от собствени средства, ще допринесе за привличането на повече млади хора към различните специалности, изучавани във Факултета по обществено здраве.

„Това, което най-много ме радва е, че това ще ни доближи до общата ни цел – да гарантираме качествени здравни грижи и ефективни медицински услуги за всички български граждани“, допълни той.

Министрите на образованието и здравеопазването разгледаха Медицинския симулационен тренировъчен център, който миналата седмица беше реакредитиран за още пет години от Американския колеж по хирургия.

Коментари