Публикация

Кардиология с европейско лице

Кардиология с европейско лице

Клиниката по кардиология на Военномедицинска академия (ВМА) разполага с модерно оборудване и висококвалифициран медицински персонал, осигуряващ качествено лечение и грижи на европейско ниво. Звеното е с над 60-годишна история, а от няколко седмици е и в нов модерен дом, даващ уют и за служителите, и за пациентите.

Ремонтът, който продължи няколко месеца, осигурява перфектни условия

които изцяло отговарят на лидерските позиции, които ВМА заема в националното здравеопазване, коментира полк. проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиниката по кардиология.

Нашият екип е на разположение денонощно, както за т.нар. контингент на ВМА, така и за всички граждани, имащи нужда от нашата помощ, пояснява още специалистът.

В клиниката се осъществява неинвазивна и инвазивна диагностика и лечение на всички сърдечни заболявания

каквито са остра и изострена хронична сърдечна недостатъчност, всички форми на исхемична болест на сърцето включително остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия, артериална хипертония, усложнена с прояви на сърдечна недостатъчност, хипертонични кризи, ритъмни и проводни нарушения на сърцето, клапни заболявания, възпалителни заболявания на перикарда и миокарда, инфекциозен ендокардит, кардиомиопатии, белодробен тромбоемболизьм.

 

Нашите специалисти извършват диагностични и лечебни интервенционални процедури на сърцето (коронарографии, периферни ангиографии и поставяне на стентове), както и имплантация на пейсмейкъри, допълва още проф. Ивайло Даскалов.

Коментари