Публикация

Недоволство от решения на ръководството на смолянската болница

Районната лекарска колегия в Смолян поиска административното ръководство на многопрофилната болница в града да бъде освободено.


Според медиците върху членове на колегията се упражнява безпрецедентен натиск, изразяващ се в забрана да се сключат втори трудови договори с Медицински център-1 в Смолян. Поставят се условия вторият трудов договор да се сключва само с ДКЦ- Смолян, което е собственост на многопрофилната болница.

„С тези действия се нарушават правата на труд и правото на свободно и достойно упражняване на лекарската професия”, изтъкват от РЛК в отворено писмо.

Според ръководството на колегията основната цел е да се затрудни сериозно работата на медицинския център.

На извънредно заседание е взето решение да бъдат сезирани Министерството на здравеопазването, Комисията по здравеопазване, Управителният съвет на Българския лекарски съюз, Комисията по професионална етика на БЛС и Комисията за защита на конкуренцията.

По време на срещата смолянските медици са изразили и недоволство от решението на ръководството на болницата за събиране на пръстови отпечатъци от персонала.

От районната колегия припомнят, че дейността по организирането, събирането и обработката на пръстови отпечатъци е в грубо нарушение на Конституцията и на Закона за защита на личните данни.

Подробности за решенията на РЛК-Смолян, взети по време на извънредното заседание вчера, може да прочетете тук.

Коментари