Публикация

ВИДЕО: Упражнения при захарен диабет – съветите на кинезитерапевта

ВИДЕО: Упражнения при захарен диабет – съветите на кинезитерапевта

Кинезитерапевтът Габриела Субашка с теоритични и практически насоки за подходяща физическа активност при хора с диабет

Захарен диабет тип 2 е заболяване, което настани ли се в живота ни изисква от нас да променим изцяло ежедневието и навиците си. Да се храним специфично и най-важното – да се движим. Затлъстяването и заседналият начин на живот не само могат да усложнят заболяването, но могат и да доведат след себе си съпътстващи проблеми и заболявания.

Когато говорим за движение, повечето хора смятат, че става въпрос за сложни и трудно изпълними упражнения, които не само отнемат много време, но и изискват специално време и място. Да бъдат свалени излишните килограми всъщност е въпрос на решение и постоянство – правилен хранителен режим и умерена физическа активност няколко пъти седмично. Не е необходимо непременно това да се случва в зала, всеки един човек може да изпълнява комплекс от упражнения у дома си или в парка, където се чувства удобно и приятно.

С малки стъпки към големи резултати

Във видеото кинезитерапевтът и рехабилитатор Габриела Субашка обяснява как трябва да променим двигателната си активност, кои са важните неща, които трябва да има предвид всеки човек, който страда от диабет, но също така и хората, които са в застрашените групи с риск от диабет. Опорни точки към промяна на начина на живот са отговорите на следните въпроси:

  • Какъв е правилният интензитет на трениране?
  • Какви са подходящите физически упражнения?
  • Как да изпълняваме всяко едно движение, за да има ефект?
  • Кои са най-често допусканите грешки?

Нагледно, във видеото, са показани физически упражнения в среда извън зала, сред природата  –  упражнения за корем, седалищни части, крака и др. Те могат да се упражняват и у дома. Най-важно е да сте мотивирани за успех!

Вижте видеото:

SC-BG-01643

Коментари