Публикация

Д-р Георги Вакрилов е новият управител на Инвитро АГ център „Димитров“

Д-р Георги Вакрилов е новият управител на Инвитро АГ център „Димитров“

Д-р Георги Вакрилов е новият управител на Инвитро АГ център „Димитров“. Той възнамерява да продължи успешно мисията на д-р Йосиф Димитров – основател на Инвитро АГ център Димитров, който почина миналия месец.

Д-р Георги Вакрилов посвещава над 30 години на репродуктивната медицина

Лекар, но и новатор в медицината, който с усилията си помага на двойките да станат родители. Д-р Вакрилов е част от екипа, създал първите в България двойка близнаци, родени след инвитро оплождане през 1992 г. Две години по-късно се ражда първото у нас бебе от замразен ембрион, а специалистът е част от иновацията. През 2005 г. проплаква и първата двойка близнаци от замразени ембриони. Д-р Вакрилов отново е водещ в екипа, осъществил този забележителен успех. Сред последните му постижения е появата на бял свят на бебе от седемгодишен замразен ембрион.

 

Д-р Георги Вакрилов започва трудовия си път от АГ отделението на Окръжната болница в Благоевград. 22 години работи в областта на асистираната репродукция в ПСАГВАЛ „Света София”, където ръководи ембриологичната лаборатория на болницата. Управленската му работа продължава в Инвитро център в болница „Вита“, след това близо 10 години отговаря за направление „Асистирана репродукция“ в СБАЛАГ „Майчин дом“ – София. Преди да оглави екипа на Инвитро АГ център „Димитров“, д-р Вакрилов работи в Инвитро център към МЦ „Доверие“.

През годините д-р Вакрилов повишава квалификацията си чрез различни курсове

у нас и специализации в Германия, Франция и др. страни. Той е съучредител и зам.-председател на Българската асоциация по гинекологична ендоскопия. Членува в Българското научно дружество по акушерство и гинекология; Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве; Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) и Американската асоциация по репродуктивна медицина (ASRM).

 

Коментари