Публикация

Дипломираха се 92-ма абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по дентална медицина в МУ – Варна

Дипломираха се 92-ма абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по дентална медицина в МУ – Варна

На тържествена церемония на 7 октомври се дипломира 13-ият випуск на Факултета по дентална медицина в Медицински университет – Варна. Хипократовата клетва положиха 92-ма абсолвенти, между които 27 от англоезичната програма на обучение.


В академичното си слово ректорът на МУ – Варна проф. д-р Светослав Георгиев поздрави дипломантите и им пожела да се стремят към високи стандарти в професията, да усъвършенстват и надграждат своите умения ежедневно, да бъдат отворени за всички новости в науката и технологиите. „Вие сте мостът между иновациите и пациентите, но и единствените, отговорни за тяхното здраве. Помнете, че връзката между лекар и пациент се гради върху взаимно доверие и уважение“, каза още в словото си ректорът на МУ – Варна.

Отличник на випуска е д-р Боряна Ангелова

която получи наградата „Първенец на Випуск 2023“ от ректора на МУ – Варна. От името на своите колеги Боряна Ангелова благодари на преподавателите за знанията, опита и предадените умения и пожела на своите колеги: „Търсете себе си, надграждайте знанията и уменията си, следвайте сърцето си, бъдете самокритични, бъдете хуманни и спазвайте Хипократовата клетва“.

 

За активна студентска дейност и за заслуги за утвърждаване на доброто име и престижа на университета бяха връчени плакети и грамоти на Божидар Касабов, Виктор Савов, Самуил Самуилов и Михаил Бъчваров.


В празничната програма музикални поздрав към абсолвентите от Випуск 2023 отправиха студенти от Факултета по дентална медицина и ученици от националното училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна.

 

Коментари