Публикация

Проф. Мария Токмакова и д-р Васил Горанов стават „Лекар на годината“ от Пловдив

Проф. Мария Токмакова и д-р Васил Горанов стават „Лекар на годината“ от Пловдив

На официална церемония Районата колегия на БЛС – Пловдив ще връчи приза „Лекар на годината“ за 2023 г. по повод 19 октомври – Деня на българския лекар. Тази година се навършват 20 години от основаването на престижното отличие за принос в медицината и на регионално ниво лекарската колегия ще връчи приза „Лекар на годината“ на двама лекари – кардиолога от УМБАЛ “Свети Георги“

проф. Мария Токмакова и хирурга д-р Васил Горанов

от УМБАЛ “Пълмед“, съобщи „Пловдив прес“.

 

В категорията „Семеен лекар на годината“ приза получава д-р Жени Пашева-Кунова, а хирургът д-р  Димитър Пандов приза за „Лекар на годината“ – Специализирана извънболнична помощ.

 

В категорията „Болнична помощ“ отличието отива при онколога д-р Петър Петров.

 

Д-р Гинчо Тонев получава грамота и плакет за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на  специалността „Инвазивна Кардиология”.

 

Двама специалисти по гастроентерология получават отличието „Лекар на годината“ в категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“-  д-р  Никола Боянов  и д-р  Десислав  Станчев.

 

В категорията „Ти си нашето бъдеще“ също има двама призьори – д-р Полина Ангелова и д-р  Мария Ивановска.

 

Наградата за  „Принос в  развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ отива при д-р Емилия Спасова.

 

В навечерието на „Лекар на годината 2023“ и гласуването на 20-тия носител на престижното отличие –

пловдивските лекари номинират на национално ниво

за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност „Ендокринология и болести на обмяната“  –  доц. д-р Митко Митков  от УМБАЛ „Пълмед“ и в категорията „Ти си нашето бъдеще“  – доц. д-р Младен Дойков  от УМБАЛ „Каспела“.

 

Идеята за ежегодните лекарски награди е на проф. Андрей Кехайов и вече две десетилетия на своя ден и празник на Свети Иван Рилски Чудотворец гилдията награждава най-заслужилите свои членове, съобщава Радио Пловдив.

 

Снимка: Пловдив прес

 

Коментари