Публикация

Лаборатория „ЛИНА“ обявява зимните си профилактични кампании

Лаборатория „ЛИНА“ обявява зимните си профилактични кампании

Ако търсите най-комплексните изследвания за Вас и Вашето семейство, „ЛИНА“ е точната лаборатория. Висококачествени анализи, най-модерна апаратура и голям избор от различни профилактични кампании на намалени цени. Те са избрани така, че да помагат в диагностиката и проследяването на различни състояния – от заболявания на щитовидната жлеза, през проблеми с фертилитета, до остеопороза.

 

Профилактичните кампании важат във всички самостоятелни лаборатории и манипулационни на „ЛИНА“ в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За тях направление от лекар или запазване на час НЕ са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

 

Актуални профилактични кампании – ноември и декември 2023

 

Пълно  изследване на кръв на намалена цена от  45.80 лв. на 32.00 лв.

 

Този път то включва: пълна кръвна картина с 16 показателя и още: кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол,  HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ, АФ, ГГТ, калций  и фосфор. Това е едно от най-комплексните изследвания и е добра основа на всяка профилактика, тъй като дава информация за общото здравословно състояние. В него са включени измерване на нивата на кръвната захар, добрия и лошия холестерол, както и ензими за черния дроб и бъбреците. Препоръчително е  да се извършва сутрин на гладно от венозна кръв.

 

Пакет при инфекции на намалена цена от 20.80 лв. на 16.00 лв.

 

Пакетът е добро решение, ако се съмнявате, че в организма Ви протича инфекция. Той предлага: пълна кръвна картина с 16 показателя, C–реактивен протеин (CRP) и коронавирус антиген (COVID-19 Ag). Резултатите от първите два анализа насочват дали в организма се развива възпаление, а антигенният тест открива активна COVID-19 инфекция. За изследванията е необходима кръвна проба сутрин на гладно, като за антигенния тест се взема назофарингеален секрет.

 

Щитовидна жлеза съкратен  на намалена цена от 24.00 лв. на 14.00 лв.

 

Тук са включени два хормона - FT4 и TSH, които са ориентир дали има отклонение във функцията на щитовидната жлеза. Тези изследвания са подходящи за хора с хронични заболявания, но и профилактично два пъти в годината. При симптоми като умора, изпотяване, промяна в теглото, косопад, промени в настроените е препоръчително да се започне първо с тези анализи, а при отклонение да се направи и пакет щитовидна жлеза – разширен, който също е част от месечните кампании на „ЛИНА”. За анализите се взема кръвна проба сутрин на гладно и преди приема на кофеин.

 

Щитовидна жлеза разширен  на намалена цена от 52.00 лв. на 37.00 лв.

 

Пакетът включва два хормона – FT4 и  TSH и две антитела Anti – Tg и  Anti – TPO (познати още като ТАТ и МАТ). Антителата са необходими за диагностика и проследяване на автоимунни заболявания на щитовидната жлеза като тиреоидит на Хашимото и Базедова болест. Изследванията са препоръчителни и при бременни жени и такива, които планират бременност. За анализите се взема кръвна проба сутрин на гладно и преди приема на кофеин.

 

Репродуктивен баланс на намалена цена от 88.00 лв.  на 61.00 лв.

 

Специална комбинация изследвания за жени, които имат затруднения със забременяването или в момента се подлагат на инвитро процедура. В нея участват хормоните: LH, FSH, Estradiol и AMH (антимюлеров хормон). Последният отразява яйчниковия запас на жената. Добре е първите три хормона да се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл. Антимюлеровият хормон може да бъде изследван по всяко време.

 

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

По избор от андрогени, стероиди, имуноглобулини: DHEA-S на намалена цена от 17.00 лв. на 14.00 лв.; Тестостерон на намалена цена от 14.00 лв. на 11.00 лв.; Cortisol (AM) на намалена цена от 16.00 лв. на 12.00 лв.; Cortisol (PM) на намалена цена от 16.00 лв. на 12.00 лв.; IgE-Total на намалена цена от 16.00 лв. на 12.00 лв.

 

DHEA-S (дехидроепиандостерон сулфат е стероиден хормон, който се произвежда от надбъбречните жлези. Той има ключово значение за баланса на половите хормони и поддържането на общото здравословно състояние.

 

Тестостеронът е основен мъжки полов хормон, но се произвежда и в женския организъм в по-малки количества. Този хормон играе важна роля в поддържането на мускулната маса, костната плътност и енергията ни.

 

Кортизолът е хормон, който се произвежда от надбъбречните жлези и реагира на стреса. Изследването на нивата на кортизол както сутрин (AM), така и в следобедните часове и вечер (PM) дава представа дали промените в нивата му в течение на денонощието е правилна, т.е дали неговият ритъм е запазен -  по-високи стойности сутрин и по-ниски нива вечер. Когато липсва такава динамика в нивата му, това е сигнал за нарушения в неговата продукция, които трябва да бъдат изяснени. Изследването на сутрешния кортизол трябва да става между 7.00- 10.00 ч., а следобедните нива се проследяват между 16.00- 17.00 ч. Важно условие, което трябва да се спазва, е да се избягва физическо и емоционално натоварване 24 ч.  преди пробовземането. Приемът на естрогенни и андрогенни хормони могат да повлияят резултата.

 

IgE-Total  е антитяло, свързано с различни алергични и паразитни заболявания. Определянето на общите нива на IgE в организма може да помогне при диагностицирането и управлението на алергии и алергични състояния. Ниски нива на IgE обикновено свидетелстват за отсъствие на алергии, но също така е възможно и при пациенти с алергични заболявания да се установят нормални нива на този имуноглобулин. Затова е важно  резултатите от алергологичните тестове да се интерпретират от лекуващия лекар - алерголог в контекста на клиничното състояние на пациента. Няколко дни преди изследването трябва да се прекратят противоалергични и кортикостероидни медикаменти.

 

Витамини на намалена цена от 45.00 лв. на 32.00 лв.

 

Витамин D и Витамин B12 в комбинация. Защо да ги изследвате? За да разберете дали наистина се нуждаете от хранителни добавки, които ги съдържат. Витамин D помага за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране нивата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за нормалното кръвотворене и също има влияние върху функционирането на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по различни причини. Изследванията се правят сутрин на гладно. Добре е поне 20 дни преди теста да не са приемани   медикаменти или хранителни добавки, съдържащи Витамин В12

 

Остеопороза на намалена цена от 53.00 лв. на 39.00 лв.

 

Този пакет обединява трите най-важни изследвания за диагностиката на това заболяване:  Бета-Кросс Лапс (Beta - CrossLaps) - маркер за костно разграждане , остеокалцин (Osteocalcin) - показател, отразяващ метаболизма на костната тъкан, и паратхормон (PTH) - основният хормон, регулиращ фосфатно-калциевия обмен. Изследванията са полезни  за всички жени над 55-годишна възраст, както и за жени със снижени нива на женските полови хормони, при пациенти на продължително лечение с кортикостероиди, при дефицит на витамин D, пушачи, прекомерна употреба на алкохол, както и при страдащи от редица ендокринни заболявания, водещи до развитие на остеопороза. Този пакет е подходящ и при проследяване на ефекта от антирезорбтивна терапия, провеждана при остеопороза  (3-6 месеца след началото на лечението). 

С оглед на дневните колебания в стойностите на паратхормона, изследването е добре да бъде направено сутрин до 10 ч. на гладно и преди прием на медикаменти, тъй като някои от тях могат да  повлияят резултата.

 

Медицинска лаборатория „ЛИНА“ е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат във всеки от самостоятелните ѝ филиали в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лв.

 

Коментари