Публикация

Защо мъжете се превръщат в буренца?

Съвременният мъж пълнее по-бързо отвсякога. Ако се сравнят фигурите на представителите на силния пол преди двайсет години и сега, то мнозинството от господата днес могат да се похвалят с оформящо се коремче и романс с дивана.


Много лесно могат да бъдат обвинени за това явление преяждането и мързела, но британски учени твърдят, че обяснението е вързано с комбинация от фактори.

Епидемията от мъжко затлъстяване се дължи на генетични фактори, замърсяването на околната среда, стрес, безразличие, безсъние и мекушави приятели.

Консумацията на повече и по-вредна храна естествено оказва негативно влияние, но допълнителните калории не са единствените виновници.

Наскоро учени откриха ген, който прави само мъжете по-предразположени към натрупване на килограми с напредване на възрастта.

Химическите съединения (фталати) в пластмасите, както и индустриалните замърсители, също играят роля в разширяващата се обиколка на ханша при мъжете.

Заседналият начин на живот влияе на усвояването на захарите и мазнините, което увеличава риска от затлъстяване.

Ето тук е мястото да споменем за ролята на жената в опазването на мъжкото здраве. Известно е, че мъжката популация не обича да слуша съвети, но представителките на нежния пол могат да направят чудеса с мъжете си без тяхно знание.

Приготвянето на храна в домашни условия с полезни продукти е крачка в правилната посока – червените меса могат постепенно да се заменят от бели и здравословни. Грилът успешно заменя пърженето, зехтинът – маслото, доматеният сос за спагети е по-подходящ от сметановия и т.н.

Съветът на health.bg - Дами, спортувайте заедно с мъжете си. Така и вие ще имате полза. Ето и още два трика – купете по-малки чинии (така по-малките порции няма да се забелязват толкова). Купете нови чорапи на партньорите си – с един номер по-малки. Дискомфортът при носенето им ще провокира мисълта за намаляване на въглехидратите. 

Коментари