Публикация

Симпозиум „Спешна терапия в линейката и спешното отделение“

Симпозиум „Спешна терапия в линейката и спешното отделение“

Симпозиум на тема „Спешна терапия в линейката и спешното отделение“ ще се проведе на 11.11.2023 г. (събота) в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ (София, бул. „Иван Гешов“ №15). На събитието се очаква да присъстват над 150 спешни медици от Центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения от цялата страна.

В теоретичната част ще бъдат изнесени презентации от 17 лектори

от УМБАЛСМ „Пирогов“, УМБАЛ „Национална кардиологична болница“, УМБАЛ „Лозенец“, УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“ - София, Аджибадем Сити клиник УМБАЛ „Токуда“, УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив“, СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”, СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“, Държавна психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ и др.


Преподавателите от различни медицински специалности ще запознаят спешните медици с последните алгоритми за поведение при спешни терапевтични, детски, неврологични и психиатрични състояния, както и с последните тенденции за диагностика в условия на спешност като телемедицина, ехография и лабораторна диагностика при леглото на болния.

Успоредно с лекциите ще има няколко уъркшопа

в които спешните медици могат да усъвършенстват уменията си в КПР при възрастни и деца, иглена декомпресия при пневмоторакс и кониотомия, интерпретация на ЕКГ и образна диагностика, практически решения на клинични случаи върху дигитален пациент, спешна ехография.

 

Симпозиумът е част от продължаващото обучение на спешните медици след приключилия наскоро проект ПУЛСС-2, по време на който бяха обучени 6906 спешни медици от цялата страна.


Организатори: Национален център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, Сдружение на спешните лекари и Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ

Коментари

Петър  Галев
10 ное 2023 11:54

В много малко държави остана този лукс лекари да бъдат в линейките и да посещават адреси на спешно болни.