Публикация

Започнете диета на 28 години

Британски учени твърдят, че жените, които искат да отслабнат трайно, трябва да започнат диета на 28 години.


Представителките на нежния пол в края на 20-те години по-бързо топят излишните мазнини, защото имат повече време и воля от жените на друга възраст, сочат резултатите от изследването.

Друга причина за ефикасното скулптуриране в този период е, че тогава дамите се тревожат повече за теглото си и са склонни по-стриктно да спазват целите си.

30-годишните жени често са прекалено заети, за да обръщат внимание на теглото си, а за тези на 40 и 50 години идеалната фигура просто вече не е приоритет.

Проучването установило още, че от спазваните диети през миналата година поне половината са били с незадоволителни резултати или направо провалени.

Съвременната жена се омъжва по-късно, много 28-годишни дами все още са сами, излизат на срещи и водят активен социален живот, което обяснява защо са толкова успешни в здравословното хранене и поддържането на добра фигура.

Освен това много от тях са на върха на кариерата си, водят живот на бързи обороти, което им помага да топят килограми наравно с диетата, допълват учените. 

Коментари