Публикация

Над 120 специалисти се включиха в VI eсенни дерматологични дни

Над 120 специалисти се включиха в VI eсенни дерматологични дни

Повече от 120 алерголози, членове на Българското дружество по алергология (БДА), дерматолози, пулмолози, анестезиолози и гост-лектори се включиха в VI Национална конференция: Есенни алергологични дни в Правец.

Форумът бе официално открит от председателя и заместник-председателя на Българското дружество по алергология проф. д-р Мария Стаевска и д-р Силвия Новакова.

 

Членовете на БДА и гостите на форума участваха в 9 пленарни сесии посветени на астмата, атопичния дерматит, уртикария, наследствения ангиоедем (НАЕ).

По време на конференцията Асоциацията „Наследствен ангиоедем България“ представи документалния филм “Съдбата обича смелите”. Документалната лента проследява житейската история за наследствеността при рядкото заболяване и поставя въпроса за качеството на живот на пациентите с НАЕ в България. Проф. Стаевска и доц. Валериева продължиха разговора за наследствения ангиоедем и заедно с д-р Ноеми-Анна Бара от Румъния направиха сравнение между пациентите от България и Румъния.

 

Анестезиологът д-р Благомир Здравков и директор на Детската болница “Проф. д-р Иван Митев” проведе практическо занятие - как се справяме с ларингеалния оток при НАЕ.

Д-р Мирослав Ненков, анестезиолог и министър на здравеопазването (2014) с присъщото му чувство за хумор, представи анестезиологичния поглед по темата “Алергичният пациент - колко точно е алергичен?”

 

В рамките на Есенните алергологични дни се проведоха още интересни дискусии и уъркшоп за алерголози.

Коментари