Публикация

Здрави кости и стави с Остеомуув

Здрави кости и стави с Остеомуув

Ако не се грижим за тялото си, то трудно ще се погрижи само за себе си. Ние сме отговорни да го поддържаме в оптимална физическа и психическа форма. Опорно-двигателната ни система, която включва кости, стави, сухожилия, мускули и ставни връзки – е съществена част от здравия организъм и от възможността ни да извършваме физическа активност в пълна степен.

 

Костите и ставите ни работят постоянно. Съответно, те са подложени на непрекъснато напрежение. Съчетано с прекомерни физически усилия, които могат да ги натоварят още повече, това означава, че е нужно да им обърнем специално внимание.

 

Главните проблеми в опорно-двигателния апарат, що се отнася основно до ставите, са:

 

  • Подуване
  • Болка
  • Скованост
  • Ограничаване на движенията
  • Възпалителни процеси
  • Дегенеративни процеси
  • Износване от натоварване
  • Деформация

 

Всички те силно влияят върху качеството ни на живот и причиняват дискомфортни усещания и потенциални дългосрочни проблеми. Затова борбата с тях трябва да е сред нашите приоритети.

Остеомуув: какво представлява и за какво се използва?
 

Остеомуув е продукт, който е предназначен да намали хроничните болки и сковаността в ставите. Той въздейства върху хрущяла, който ги изгражда, като му помага да се възстанови. Намалява риска от вредното въздействие на начина ни на живот и наличните здравословни заболявания, които биха увеличили степента на бъдещи увреждания и деформации.

 

Носи антиоксидантен ефект, който помага да се преборим срещу вредните свободни радикали. Идва с иновативна формула, насочена специално срещу възпалението – един от най-честите виновници за проблеми с костите и ставите.

 

Съдържа значително количество колаген, глюкозамин сулфат, метилсулфонилметан, хондроитин сулфат, хиалуронова киселина и други продукти. Те са подбрани специфично за оптимално въздействие върху ставите. Те самите имат нужда от тези съставки, за да бъдат в максимално добро здраве. В случаите на прекомерни натоварвания, които водят до износване, възпаление или дегенерация, възниква нуждата от допълнителния им прием.

 

Тогава приемът на Остеомуув може да помогне за снабдяване на ставния хрущял с необходимите за регенерация съставки. В допълнение, тази хранителна добавка идва и с манган, бор, босвелия, куркума и смес от плодове, насочени срещу възпалителните процеси. Самото възпаление може значително да увреди ставите, а също така да предизвика болка, подуване, скованост и ограничаване на движенията.

 

Борбата срещу тези симптоми означава по-здрав, по-пълноценен живот и по-голяма лекота на движенията.

 

Остеомуув: прием
 

Препоръчва се продуктът да се приема по две таблетки на ден, по време на хранене, за период от поне един месец. Наличната в различните аптеки остеомуув 240 цена може и да варира, в зависимост от производителя. Продуктът не бива да се използва като заместител на пълноценното хранене.

 

Препоръчан е предимно за рисковите групи, що се отнася до проблемите със ставите. Това са хора на по-зряла възраст, при които дегенеративните и възпалителните процеси преобладават над възстановителните. Също и при хора, подложени на ежедневен, интензивен физически труд, който оказва драстично въздействие върху структурата и здравето на костите и ставите.

 

В допълнение, препоръчат е и за професионални спортисти или спортисти-любители. Особено при онези от тях, които са подложени на по-високи силови натоварвания. Тогава той помага да се намали риска от износване на ставния хрущял.

 

Остеомуув: противопоказания
 

Остеомуув не е препоръчан за бременни жени, за жени, които кърмят, както и за деца.

 

Препоръчителната дневна доза не бива да се превишава.

 

Коментари