Публикация

Премахването на мазнините в менюто предпазва от рак на гърдата

Американски учени са установили, че диета, която ограничава мазнините в храната, може да бъде ефективна и за предотвратяване на рака на гърдата.


Изследване на екип от университета в Тенеси показва, че диетата с ниско съдържание на мазнини помага повече за превенцията на рака, отколкото лечението в болница.

Специалистите са наблюдавали две групи жени. Резултатите показали, че за участничките, които консумират повече мазнини, разходите за здраве били значително по-големи от тези за останалите дами.

Друго проучване също разкрива, че премахването на мазнините от менюто може да предотврати развитието на рак на гърдата. Рискът от болестта се увеличава с 35% при жените, които консумират храни, богати на мазнини.
 

Коментари