Публикация

Д-р Румен Стефанов: Крайно време е да се обсъдят медицинските стандарти и консенсуси по гастроентерология!

Д-р Румен Стефанов: Крайно време е да се обсъдят медицинските стандарти и консенсуси по гастроентерология!

Д-р Румен Стефанов е първият гастроентеролог, награден с приза "Лидер на мнение" в CredoWeb. Неговите обусловени коментари в дискусии го отличиха като гастроентерологът с най-активна позиция сред колегите му през втората половина на 2023г. Това е и поводът д-р Стефанов да сподели мнението си относно виртуалните събития в CredoWeb и нуждата от дискусии по важни за гастроентеролозите теми.

 

Д-р Стефанов, активно участвате в дискусии и уебинари в CredoWeb. Как виртуалните събития подпомагат Вашето професионално развитие?

Активното участие на лекарите в дискусии, уебинари и във виртуални събития са неизбежните механизми, чрез които всеки от нас може да повиши уменията и квалификацията си. Изискванията неимоверно нарастват в тази лавина от медицинска информация и ежедневното самоусъвършенстване е залогът за повече познания и висока, безкомпромисна квалификация.

 

Какво Ви стимулира да изразявате мнение по различни въпроси в платформата?

Обществената и професионална отговорност ме стимулират да изразявам мнението си по различни въпроси в платформата, а понякога предизвикателство е и нуждата да допълня поднесената от лекторите информация.

 

Кои са важните теми, които трябва да се разискват от гастроентеролозите в страната?

- Смятам, че отдавна е настъпило времето за разискване на медицинските стандарти и консенсуси по гастроентерология.

 

С какво CredoWeb се отличава от останалите здравни сайтове?

CredoWeb публикува становища и интервюта с експерти, давайки възможност за въпроси и дискусии, което е прекрасен начин за самоусъвършенстване, споделяне на опит, та ако искате и на грешки.

 

Какво бихте искали да има още в платформата?

- Смятам, че ще е много полезно да има повече клинични случаи, загадки, алгоритми и новости в диагностично-лечебния процес. Като цяло, в платформата, може да се наблегне на повече иновации в медицината.

 

Вижте защо д-р Румен Стефанов бе избран за "Гастроентеролог - Лидер на мнение"

 

Коментари