Публикация

Проект на Анекс към НРД за 2023 - 2025 г.

Проект на Анекс към НРД за 2023 - 2025 г.

На сайта на Българския лекарски съюз е публикуван Проект за обсъждане на Анекс към НРД 2023 - 2025. Той е изготвен в резултат на проведените преговори между съсловната организация и НЗОК.

 

Подробности вижте в прикачения файл.

Прикачени файлове

Проект на Анекс към НРД за медицинските дейности за 2023-2025 г. -09.02.2024 г..pdf

Коментари

Трагедия и обида за колегите! Жалко! Явно няма да има реформа в медицината в България! Как ще останат младите колеги в България- е няма да останат!

Нямам  думи.Можете да си напишете монография на  върховната бюрократична машина.Сигурно не съм достатъчно схватлива,но това което прочетох е според мен отново бумажно обременяване на ежедневието на  медицинските работници.Има ли време за пациента .Да си припомним за ЯТРОГЕНИЯТА  или  ОСВОБОЖДАВАЩАТА  ПСИХОТЕРАПИЯ /от проф. Шипковенски/.Прочетете я,тя  е  по-полезна от вашия проект.Горките млади колеги,как няма да бягат от България.

От години цената на всд-ехокардиография е на унизителна цена

И още-фетална морфология за 60 лв,която никой няма да прави и 5-6 ултразвука за без пари,което го няма в цял свят...На опитите ми да попитам БЛС кой измисля такива чудесии ми отговориха,че трябва да е бордът по АГ,който пък каза,че не му се занимава с такива неща...

Абсолютен лобизъм!Цитонамазка по-скъпа от гинекологичен преглед,високоспециализирани дейности по-ниски от цената на на преглед и т.н....

Отново КП 29 Застойна сърдечна недостатъчност е недофинансирана. Там където има базова висока цена има повишение. Отново ниско платените пътеки са смешно увеличени с по 20 лв. Нищо ново с този анекс за обикновенните отделения. 

Ами не изглажда чак толкова зле, но времето ще покаже...

В този проект нищо няма написано по въвеждането на Клинични пътеки в психиатрията и детската психиатрия?!?!