Публикация

Началникът на пироговската педиатрия доц. Ирен Цочева получи „Ангел на благодарността“

Началникът на пироговската педиатрия доц. Ирен Цочева получи „Ангел на благодарността“

Доц. Ирен Цочева – началник на Отделението по „Педиатрия“ в университетската спешна болница „Пирогов“, получи награда „Ангел на благодарността“. Престижното отличие се връчва на личности и институции, с които фондация „Искам бебе“ работи в партньорство, за реализиране на проекта „Младите българи – архитекти на промяната“, финансиран от Министерството на младежта и спорта.


На 28 февруари 2024 г. УНСС стана домакин на заключителния семинар, организиран от фондация „Искам бебе“ в рамките на проекта „Младите българи – архитекти на промяната“, финансиран от Министерството на младежта и спорта. Това бе заключителният семинар от обиколката на фондация „Искам бебе“ в 12 областни града, с над 700 младежи на възраст от 16 до 29 години.

Кампанията има за цел да ги запознае с важни аспекти на семейното планиране, навременното майчинство

и здравословния начин на живот.


По време на откриването на семинара, „Искам бебе“ връчи Годишните си награди „Ангел на благодарността“ на личности и институции, с които фондацията работи в партньорство, за реализиране на проекта. Освен доц. Ирен Цочева награди получиха и проф. д-р Димитър Димитров – ректор на University of National and World Economy (UNWE/УНСС), на Силвия Петрова от Министерството на младежта и спорта, на доц. д-р Петко Стефановски – заместник министър на здравеопазването, на Здравка Величкова – БАСРЗ, на Петър Цинцърски – Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross).


Лектори в семинара бяха Д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог, МБАЛ „Света София” – София, дългогодишен член на БЧК, Д-р Ан – ендокринолог, създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма, Катя Иванова Симеонова-психолог към фондация „Искам бебе“ – гр. Варна. Баскетболният треньор на отбора кадети на националния отбор на България по баскетбол и главен мениджър на баскетболен клуб „Хебър” – Веселин Веселинов бе лекторът по темите за активния начин на живот, спорт и физическа активност.


Проект „Младите българи – архитекти на промяната“ (договор 25-00-34/12.07.2023г.) на фондация „Искам бебе“ се финансира от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г.

Коментари