Публикация

Биомлякото е по-диетично?

Изследователи са установили, че биологичното мляко обикновено съдържа по-малко наситени мазнини и повече мастни киселини от млякото, произведено в промишлените млекодобивни стопанства.


Неговите здравословни качества също са и много по-малко застрашени от промените в метеорологичните условия, твърдят учени от университета в Нюкасъл.

Те открили, че обикновеното мляко, събрано по време на сезони с лоши метеорологични условия, е със значително по-високи нива на наситени мазнини и много по-малко полезни киселини, отколкото в „нормални" години.

специалистите твърдят, че употребата на биологично мляко може да помогне за преодоляване на тези проблеми.

Органичните продукти показват по-високи нива на полезни мастни киселини в сравнение с „обикновеното" мляко, независимо от времето на година или метеорологичните условия, пише още Dairy Science.

Коментари