Публикация

Новогодишни решения за разкрасяване

Новата година започна преди седмици, но все още не е късно да започнете да изпълнявате новогодишните си обещания. Не трябва обаче да са нереалистични начинания.


Новата година започна преди седмици, но все още не е късно да започнете да изпълнявате новогодишните си обещания. Не трябва обаче да са нереалистични начинания.

Ето защо ви предлагаме няколко лесни решения,  които може да вземете, за да станете още по-красиви през новата година.

Решение #1
Изхвърляйте гъбичката, с която се гримирате, след всяка употреба или поне веднъж седмично. Една опаковка струва по-малко от едно кафе.

Решение #2      
Преди лягане винаги почиствайте лицето си с лосион. Дръжте до леглото си кърпички за разгримиране.

Решение #3
Почиствайте зъбите си със специалните конци. Всеки ден! Миенето само с четка изчиства зъбите само 65%. Конците ще свършат останалите 35%.

Решение #4
На всеки 6 месеца си купувайте нова спирала за мигли и изхвърляйте старата – тя е развъдник на бактерии. Ако усетите някаква промяна в миризмата, я изхвърлете и по-рано.

Решение #5
Знаете ли, че може да хванете глисти, като си хапете ноктите на ръцете? Ако не можете да се откажете от този навик, опитайте да се лакирате с ярък лак. Така, всеки път като посегнете към ноктите си, ще се отказвате, за да не развалите маникюра си.

Решение #6
Сега е подходящият момент да прочистите несесера с гримовете. Откога не сте го правили и всичко в него е наопаки.

Решение #7
Преминете на крем, който има и слънцезащитно действие. През студените месеци употребявайте по-тежък крем, за да предпазите кожата си.

Решение #8
Изтърквайте лицето си веднъж седмично с мек сапун и кърпичка.

Решение #9
Приемайте по един мултивитамин всеки ден.

Решение #10
Веднъж месечно почиствайте моливите за устни и за очи с острилката.
 
Решение #11

Всяка седмица почиствайте четките за гримиране, за да избегнете инфекции.

Решение #12 
Повечето хора не осъзнават, че ултравиолетовите лъчи са силни и в студено време. Тогава повечето части на тялото са покрити, но лицето и ръцете са изложени на слънчевите лъчи. Мажете ги със слънцезащитен крем и през зимата, дори и когато е облачно.

Решение #13 
Стискайте и отпускайте мускулите на задните си части. Правете това упражнение ежедневно. В по-късни години то ще ви е от полза и за контрола на пикочния мехур, а може да направи и сексът по-качествен.
 
Решение #14
Колкото и да е приятно не взимайте много горещ душ. Прекалено горещата вода изсушава кожата.

Решение #15
Не разресвайте косата си веднага след измиване. Завийте я в хавлия и почакайте 10 минути преди да започнете да разресвате с рядък гребен постепенно -  по 5 сантиметра по посока от крайщата към корените.

Решение #16
След къпане намазвайте тялото с лосион преди да е изсъхнало напълно. Лосионът се поема по-добре от влажна, отколкото от напълно суха кожа.

Решение #17 
Ежедневното миене на косата може да я лиши от естествените мазнини, затова използвайте шампоан на 2 дни. Ако косата ви се омазнява бързо, си купете сух шампоан.
 
Решение #18
Не употребявайте чужд грим! Това е най-лесният начин за предаване на бактерии и инфекции.

Решение #19
Изследвайте гърдите си за евентуални бучки под душа 1 път в месеца.

Решение #20
Откажете цигарите. Това наистина е трудна задача, но в страничните ефекти на пушенето не може да се открие нито едно хубаво нещо.

Решение #21
Един път в годината се преглеждайте превантивно при дерматолог за рак на кожата.

Решение #22
Спортувайте поне 3 пъти седмично за свежа кожа, тен и красиво тяло.

Решение #23 
Когато купувате фон дьо тен, го изпробвайте върху очертанията на брадичката, където тенът е най-равен. Така кожата на лицето ви няма да изглежда шарена.

Решение #24 
Когато овлажнявате лицето си, не спирайте до брадичката. За оптимален ефект полагайте крема както на лицето, така и на врата.

Решение #25 
Хидратирайте се! Изпивайте по 6-8 чаши вода на ден.

Решение #26
Променете прическата си. Дошъл е моментът да се подстрижете по нов начин, да направите кичури или да промените цвета на косата.
 
Решение #27 
Определете най-подходящия крем за кожата ви. След като започнете да употребявате нова марка козметика, изчакайте поне 2 седмици, за да видите резултатите.

Решение # 28 
За да не увредите косата си, преди да включите сешоара се напръскайте със спрей, който предпазва от нагряване. 

Решение #29 
Експериментирайте с новите модни тенденции. Не е необходимо да се отива до крайност, но добавянето на някой нов цвят към гардероба или някакъв аксесоар може да ви преобрази.

Решение #30 
Започнете да използвате крем за около очите. Никога не е много рано или твърде късно да вземете мерки срещу финните бръчици на това място.

Решение #31 
Преглеждайте се редовно при гинеколог. Ако пренебрегвате годишните прегледи, може да пропуснете да откриете навреме някое сериозно заболяване.

Решение #32 
Подстрижете косата си с 1-2 сантиметра, ако краищата се цепят, за да спрете този процес.

Решение #33 

Дръжте в чекмеджето на служебното бюро четка за зъби, за да ги почиствате, след като сте пили кафе или чай. Така ще избегнете оцветяването и петната по зъбите.
 
Решение #34 
Избягвайте посещенията в солариум.

Решение #35
Изпирайте калъфките на възглавниците всяка седмица, особено през лятото. Те поемат потта и мазнините по лицето, което може да причини обриви.

Решение #36 

Яжте повече полезни за кожата храни, като сьомга, бадеми и горски плодове.

Решение #37 
Поддържайте веждите си. Те са най-високите точки на лицето и когато са непочистени гримът изглежда зле.

Решение #38
Уговаряйте се с приятелка, сестра си или майка си да ходите заедно на разкрасяващи процедури. По този начин и двете страни се чувстват по-задължени да се поддържат във форма.
 
Решение #39 
Накарайте и партньорът ви да използва слънцезащитен крем. Мъжете също са застрашени от вредното влияние на слънцето и рак на кожата.
 
Решение #40 
След излагане на слънце напръскайте кожата си със спрей с антиоксиданти. Те предпазват от свободните радикали и вредата от ултравиолетовите лъчи.

Решение #41
За да изглеждате добре, спете поне по 7-8 часа.

Решение #42 
Отделяйте време за почивка. За да не се изхабите бързо от този напрегнат живот, имате нужда да се отпуснете и да намалите нивото на стреса.

Решение #43 

Почиствайте телефона си. Върху 1 квадратен сантиметър върху него се развъждат повече бактерии, отколкото върху една тоалетна чиния. Все едно, че допирате лицето си до тоалетната чиния в някое заведение. Дезинфекцирайте го с памук, напоен със спирт.

Решение #44 
Използвайте кремове, които съдържат гликолна киселина или ретинол. Те премахват и предпазват от тънките бръчици, пигментацията, неравностите по кожата и даже акнето.

Решение #45
Приемете даденостите и обичайте тялото си. Разширените вени, кръговете под очите, заобленото коремче, непокорната коса не трябва да се отразяват на самочувствието ви.
 

Коментари