Публикация

Разкриват се 8 легла за кожно болни към УМБАЛ „Св. Марина” във Варна

Двама от преподавателите към варненския Медицински университет, които работеха в Кожната клиника в МБАЛ „Света Анна”, ще бъдат прехвърлени към Университетската болница „Света Марина”, съобщи ректорът на университета проф. Анелия Клисарова.



Осем легла за лечението на кожни болести ще бъдат разкрити в Клиниката по инфекциозни болести към „Света Марина”. По този начин се осигуряват условия за пациентите с кожни заболявания, нуждаещи се от хоспитализация във връзка със закриването на Клиниката по дерматовенерология в МБАЛ „Света Анна”.

Четирима специалисти към университета по кожни болести ще работят към „Света Марина”. На останалите двама преподаватели от университета им е предложена амбулаторна дейност към „Света Анна”. На целия медицински персонал от Кожната клиника е осигурена възможност за работа в останалите отделения на многопрофилната болница.

 Това е решението, което слага край на агонията на Кожната клиника въпреки преговорите, предложения оздравителен план и протеста, който медицинските сестри и част от пациентите на структурата организираха днес. 

Коментари