Публикация

Няма да има анкетна комисия по случая „Горна Оряховица”

Народното събрание отхвърли създаването на временна анкетна комисия във връзка със скандала в болницата в Горна Оряховица.


През декември четирима лекари от лечебното заведение бяха задържани по подозрения за умишлено умъртвяване на новородено, като в последствие бяха пуснати. До момента прокуратурата не им е повдигнала обвинения.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че има доказателства за извършеното от тях престъпление. От парламентарната трибуна той изчете стенограми от подслушани разговори между лекари и директора на болницата.

Петорна лекарска експертиза заключи, че бебето на 17-годишното момиче е родено мъртво.

Д-р Ваньо Шарков, вносител на предложението за създаване на временна анкетна комисия по случая, заяви, че това е единственият орган, който може да изиска и да се запознае с резултатите от съдебно-медицинската експертиза от болницата в Горна Оряховица.

 „Трябва да бъдат изяснени всички обстоятелства по този случай. Отхвърлянето за създаване на тази комисия означава, че си затваряме очите пред лошите неща, които се случват в българското здравеопазване, както и пред лошите неща, които се случват по вина на МВР”, отбеляза д-р Шарков.

Коментари