Публикация

Защо вегетарианството стана още по-полезно?

Хората, които консумират по-малко животински храни и повече растителни продукти, имат по-нисък риск от рак. Опасността от рак при вегетарианците е около 50 на сто по-малка, отколкото сред тези, които ядат месо редовно.

Растителните храни са богати на антиоксиданти, които защитават ДНК-то от увреждания, водещи до злокачествени образувания.

Резултатите от американско изследване показват, че вегетарианската храна може да блокира способността на раковите клетки да се разпространяват в тъканите.
 
Химичните вещества в ябълките, портокалите, къпините, доматите, тиквите и т.н., изглежда са в състояние да потиснат развитието на злокачественото заболяване.

Някои растения съдържат и протеини, които подтискат образуването на тумори, допълват учените. 

Коментари