Публикация
Защо вегетарианството стана още по-полезно?
Известен факт е, че вегетарианската диета помага в борбата с рака, но новите изследвания показват, че растенията могат да предпазват от рак по много по-нов начин - те блокират възможността на злокачественото заболяване да се развива.
Хората, които консумират по-малко животински храни и повече растителни продукти, имат по-нисък риск от рак. Опасността от рак при вегетарианците е около 50 на сто по-малка, отколкото сред тези, които ядат месо редовно.
Растителните храни са богати на антиоксиданти, които защитават ДНК-то от увреждания, водещи до злокачествени образувания.
Резултатите от американско изследване показват, че вегетарианската храна може да блокира способността на раковите клетки да се разпространяват в тъканите.
Химичните вещества в ябълките, портокалите, къпините, доматите, тиквите и т.н., изглежда са в състояние да потиснат развитието на злокачественото заболяване.
Някои растения съдържат и протеини, които подтискат образуването на тумори, допълват учените.
Коментари