Публикация

Внимавайте с антибиотиците

Неправомерен прием на антибиотик стана причина за появата на некротични изменения по кожата на 31-годишен мъж. След като се почувствал зле, без да се консултира с лекар, решил да се лекува от вирусно заболяване с лекарството.


Още с първите таблети обаче по цялото тялото му се появили обриви, а част от кожата му започнала да некротира. Пациентът е приет по спешност в Клиниката по токсикология на варненската Военноморска болница във вторник вечерта.

„Общото му състояние не е толкова тежко, но тъй като около 10 процента от обрива му е стигнал до фаза умъртвяване на клетките, лечението ще продължи малко по-дълго”, каза доц. Петко Маринов от клиниката.

Той посочи, че антибиотикът, който мъжът е приел, е един от най-масово използваните у нас. Специалистът уточни, че дори лекарството да беше изписано от личния лекар, пак е можело да се стигне до неприятните последици.

Доц. Маринов напомни обаче, че в никакъв случай не бива да се посяга към този тип лекарства, без предварително да е направена консултация със специалист.

Коментари