Публикация

Вкусът към естетиката е даденост, но стилът може да се научи

За никого не е тайна, че подходящият стил на обличане може оптически да измени формата на тялото, да отвлече вниманието от проблемните зони и да ви направи да изглеждате по-млади.


Затова решихме да се потопим в света на най-известните стилисти и изплувахме оттам с практични и достъпни съвети за всяка жена.

Навийте ръкавите
За да покажете най-тънката част от ръката (от лакътя до китката) и да създадете илюзия за нейната стройна и деликатна форма, издърпайте небрежно назад ръкавите на пуловерите и блузите си или просто купувайте такива с три четвърта дължина на ръкава.

Покажете малко рамене
Раменете са онази част от женското тяло, която остарява най-бавно, затова не се колебайте да ги подчертаете с ефектни паднали деколтета тип лодка. Ако пък имате голям бюст, решението за вас са V-образните деколтета, които красиво акцентират върху раменете и в същото време тушират изискано прекалената пищност на гърдите.

Разкарайте плисетата
Изчистените, прави панталони визуално намаляват коремчето и удължават крака. С тяхна помощ ще изглеждате не само по-висока, но с по-хармонични пропорции на тялото.  

Не прекалявайте с черното
Да, черното е всепризнатият цвят, който винаги прави жените да изглеждат по-слаби, но то може да придаде също така и един доста груб вид, когато е в комбинация със застаряваща кожа. За да придадете по-топъл тен на лицето си, комбинирайте тъмните нюанси на дрехите с аксесоари в по-пастелни и живи цветове.

Изправяйте се
Когато се изправяте и издърпвате раменете си хубаво назад, мигновено придавате на своето тяло една хубава стойка. Тя ви прави да изглеждате поне с три килограма по-слаби и ви гарантира значително по-малко проблеми с болките в гърба.

Внимавайте с маникюра
В света на модата прекалено дългият маникюр от доста време се счита за отживелица. Според специалистите една стилна дама трябва да се стреми да поддържа нокти с дължина не повече от два сантиметра и половина над върха на пръста. Друга препоръка е маникюрът да бъде издържан в светлата гама, защото цветове от нея удължават оптически пръстите.

Намерете правилния размер сутиен
Една от най-честите грешки, които допускат жените, е изборът на неподходящ за тях размер сутиен. До какво води това? Ако сутиенът е по-голям, неговата задна част се надига и прави така, че гърдите да увисват. Ако пък сутиенът е прекалено малък и тесен, се създава един доста нелицеприятен и шамандурест ефект.

Заложете на дългите модели
През настоящия есенно-зимен сезон дългите, небрежни жилетки с дължина до коляното се радват на голяма популярност. Това може да бъде само повод за радост на всички дами, които искат да убият с един куршум няколко заека. Дългата жилетка, комбинирана с блуза с V-образно деколте и плътен клин/прави, дънки прикрива едновременно три от най-характерните проблемни зони (дупе, ханш, бедра) и създава един класически и шик стайлинг.

Провокирайте усещането за височина
За да удължите визуално краката, съчетайте цвета на обувките с този на полата, чорапогащника или панталона. Колкото по-тъмни са те, толкова по-слаби и дълги ще изглеждат краката ви. Отворените обувки с телесен цвят, носени на босо, също визуално удължават краката. През зимата подходящ избор са ботушите с височина до коляното.

Закрийте шията
Ако кожата на врата ви издайнически започва да старее, не се притеснявайте да включите в гардероба си повече поло блузи или такива с високи яки. Стилните шалове също са едно повече от удачно решение в борбата с времето. Още един полезен трик - акцентирайте на прическата и грима си – всеки един от тези елементи ще подчертае красиво лицето и ще отвлече вниманието от врата. 

Коментари