Публикация

Две бебета се родиха в МБАЛ „Пловдив” на Бабинден

Две момчета проплакаха в АГ-отделението на многопрофилна болница „Пловдив” по време на честването на Деня на родилната помощ (Бабинден).


Старшата акушерка Таня Благова ритуално поля ръцете на началника на отделението по акушерство и гинекология д-р Жорж Пелев. Той от своя страна разчупи питка и нарече да се раждат повече и здрави деца.

По думите му бившата окръжна болница е на второ място по брой раждания в Южна България през миналата година. През 2010 г. там са родени 1439 бебета, от  които 727 момчета и 712 момичета.
 
Директорът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров пожела през 2011 г. болницата да е с най-много родени бебета и прочете заповед, с която шест акушерки и двама лекари получават парични награди по повод празника. 


Бабинден беше отбелязан и в болница „Шейново” в София. Директорът д-р Иван Костов съобщи, че лечебното заведение завършва с положителен финансов резултат и с най-голям брой раждания за 2010 г. – 4 050.

В болницата са били извършени 1407 цезарови сечения, проплакали са 104 двойки близнаци и 21 бебета от триплодна бременност.

 „Шейново” се гордее и с инвестицията от около 1 млн. лева, вложени в закупуване на качествени медицински консумативи и извършване на ремонтна дейност.

„Поставили сме си амбициозната задача да запазим лидерските си позиции сред акушеро-гинекологичните болници в България, не само като медицински резултати, а и като финансова стабилност”, каза д-р Костов. „Ще заложим на нови методи за диагностика и профилактика на различни заболявания, а също така ще започнем кампания за борба с тютюнопушенето по време на бременност и кърмене”, допълни той.

Коментари