Публикация

Кои са най-доброжелателните дестинации?

Планирайки пътешествие в една или друга страна, туристите се интересуват преди всичко от цените, климата, условията за отдих, но не и от отношението на местните жители към чуждите гости.


Безспорно радушният прием може да направи почивката ви наистина незабравима, а грубите и агресивни посрещачи са способни да вгорчат и най-старателно планираното пътешествие.

Затова ви предлагаме класацията на най-дружелюбните нации, направена от водещи световни туроператорски фирми.

Индонезия

Страната привлича туристите с разнородната си култура, традиции и прекрасна природа. Към всички тези плюсове се прибавя и изключително топлият прием на индонезийците. Усмихнати, доброжелателни, винаги готови да помогнат, местните жители са завоювали уважението на туристите от всички ъгълчета на планетата.

Остров Таити, Френска Полинезия
Раят на Земята – така е известен остров Таити. А не е възможно раят да е населен с невъзпитани и агресивни обитатели. Хората, живеещи в едно от най-прекрасните кътчета на света, просто не могат да бъдат такива. Самата природа на тропическия остров ги прави дружелюбни, усмихнати и отзивчиви.

Турция
Тази страна отдавна се смята за една от най-дружелюбните. Гостите тук винаги са добре дошли. Жителите на Турция са много открити, обичат страната си и винаги с възторг разказват на туристите за нея. А в Истанбул не можете да минете по улицата, без някой местен да ви покани на чаша кафе, гарнирана с увлекателна беседа.

Тайланд
Това е много популярна дестинация. Може би затова страната е обвита в голям брой митове и легенди. Но искрено радушните тайландци са безспорен факт.

Ирландия
В Ирландия живеят изключително весели хора. Като че ли веселието е една от местните традиции. В страната всяка година се провеждат най-различни фестивали и празници. Ирландците предпочитат да завършват деня в някой от местните пъбове, където всеки турист може да опита качествена бира. В такава дружелюбна обстановка и разговорите с местните жители протичат изключително приятно.

Островите Фиджи
Ако сте живели на място, където слънцето грее през цялата година, а времето си прекарвате на прекрасни плажове, едва ли ще седнете да тъгувате. Затова и жителите на Фиджи са приветливи и оптимистично настроени. А на туристите принадлежат не само всевъзможните развлечения, а и сърцата на местните хора.

Нова Зеландия
Далечните краища винаги са привличали пътешествениците. За щастие на туристите Нова Зеландия, която се намира на края на света, винаги с радост ги посреща. Местните жители обичат и се гордеят със своята неголяма зелена страна и правят всичко възможно чуждите гости да останат с ярки и добри впечатления.

Уругвай
Ето още една страна, която заема достойно място в класацията на най-гостоприемните държави. Дружелюбието на уругвайците им е в кръвта. Те умеят истински да се радват на всеки нов ден, а към туристите задължително са безгранично гостоприемни. Независимо дали ще посетите някое малко селце или голям град, дружелюбието на местните хора ще ви покори.

Малави
Жителите на тази малка страна сами се наричат най-добронамерени към туристите. И нямаме никакви основания да не им вярваме. Ако се отправите на пътешествие в Малави, бъдете готови местните жители да ви поканят в дома си. Те са много доверчиви към туристите и без гости като че ли не могат да живеят.

Тринидад и Тобаго
Тази островна държава също не случайно е в списъка на най-доброжелателните дестинации. Причината е, че едни от най-древните традиции на местните хора са щедростта и гостоприемството. А традициите си жителите на Тринидад и Тобаго пазят изключително ревниво. Пътешествайки из тази страна, можете да ослепеете от снежнобелите усмивки на островните обитатели.

Коментари