Публикация

Дигиталното общуване - пряк път към леглото?

Близо 4 от 5 жени и 3 от 5 мъже вярват, че текстовите съобщения, Фейсбук и другите социални инструменти за поддържане на връзки съкращават времето, за което новите двойки се озовават в леглото, сочи изследване.


Въпреки това само 38 процента от жените заявяват, че действително са спали с новите си партньори по-рано заради дигиталната интимност. Проучването е проведено с 1200 жени и мъже.

Умните телефони и преносимите компютри са новите играчки, които водят до спалнята. Близо 80 на сто от жените и 58 процента от мъжете твърдят, че социалните мрежи водят по-бързо до секс.

Текстовите съобщения са на първо място сред методите за поддържане на връзка с любимия, като жените ги предпочитат повече.

Съобщенията са и предпочитан метод за прекратяване на връзката. 43 на сто от жените и 27 процента от мъжете, участвали в проучването, са получавали съобщение с текст "Вината не е в теб, а в мен".

Дори и с разбито сърце обаче 81 на сто от всички анкетирани заявяват, че ако надеждата е жива, няма да изтрият от Фейсбук бившето си гадже. 75% признават, че държат под око бившия партньор. 

Коментари