Публикация

Странните трикове за красота на звездите

Каква е тайната за блестяща коса на Гуинет Полтроу? Може би скъп шампоан или специална техника за сушене? Нищо подобно! Стилистът Дейвид Бабай твърди, че в основата на перфектният косъм е четка от люфа (гъба от естествен произход).


Преди снимки за корицата на известно модно списание фризьорът е прокарал кичури от влажната коса на актрисата върху люфа преди да я изсуши със сешоар, а стърчащите връхчета е пригладил с четка за език.

Какви други тайни крият известните от обикновените хора?

Ако сте плували в хлориран басейн или русата ви коса е придобила зеленикав оттенък, грабвайте шишето с кетчуп.

Поставете доматеното пюре върху косата и оставете да действа за няколко минути, след това измийте с топла вода. Червеният цвят неутрализира зеленото и възвръща златистите багри на косата.

Кондензираното мляко пък предпазва скалпа  от раздразнение при изсветляващите процедури, когато се използва перхидрол.

Гелът за интимна хигиена е подходящо средство и за почистване на грим, твърди британската гримьорка Issidora. Може да звучи странно, но тези продукти не съдържат сапун, правят хубава пияна и при употребата им в комбинация с люфа може да се постигне и ексфолиране на лицето.

Когато нямате под ръка продукти за коса, които да придадат бързо блясък и мекота на косата, то може да използвате масло за тяло (за предпочитане без аромат). Нанесете малко количество от мазилото върху краищата на косата. Това веднага ще я хидратира и омекоти.

Понякога обикновените неща могат да се превърнат в ефективно оръжие срещу стърчаща коса, разтечен грим или раздразнена кожа. Човек никога не знае от кой шкаф ще изскочи някой помощник. Бъдете нащрек!

Коментари